Pereiti į pagrindinį turinį

Motociklininkų uniformos sukėlė sąmyšį

2010-05-11 05:00
Įprotis: panašius į nacių karinius šalmus dėvintys baikeriai – dažnas reginys Klaipėdos gatvėse.
Įprotis: panašius į nacių karinius šalmus dėvintys baikeriai – dažnas reginys Klaipėdos gatvėse. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Iškilmingai minint 65-ąsias karo baigties metines uostamiestyje vos išvengta incidentų dėl nacistinės Vokietijos amunicijos ir simbolių naudojimo.

Sekmadienį Klaipėdos senamiestyje įtarimą sukėlė uniformuotų motociklininkų kolona.

Juodus motociklus su lopšiais pastebėjęs klaipėdietis dienraščiui tvirtino, kad jo dėmesį patraukė nacistinės Vokietijos uniformas primenanti motociklininkų apranga.

Esą jaunų vyrų kompanija savo žygį per miestą net fiksavo vaizdo kamera.

„Atsitiktinai pastebėjau šviesiai rusvos spalvos automobilį, iš kurio išlipo trys jaunuoliai, maždaug trisdešimties metų amžiaus. Vienas jų pasiruošė vaizdo kamerą, po akimirkos pasirodė motociklininkų kolona. Vyrai visa tai filmavo. Man kilo mintis, kad tai fiksuojama ne veltui“, – aiškino klaipėdietis.

Vyras įsitikinęs, jog ant karinių motociklininkų šalmų jis pastebėjo svastiką.

Motociklininkų kolona mieste esą pasirodė apie vidurdienį, tuo metu tarybinių karių kapinėse rinkosi karo veteranai ir jų šeimų nariai.

Dėl galimų provokacijų miesto gatvėse patrulių budėjimas buvo sustiprintas. Tačiau teigiama, kad pareigūnams neįkliuvo nė vienas svastika pasidabinęs motociklininkas.

„Iš tiesų įtartina motociklininkų grupė buvo sustabdyta Pilies gatvės pradžioje. Važiavo trys motociklai. Patikrai buvo sustabdytas paskutinis. Pareigūnai patikrino dokumentus, tačiau pranešė, kad asmens ir transporto priemonės dokumentai buvo tvarkingi. Vyrai vilkėjo seną karinę uniformą primenančius rūbus. Jokių skiriamųjų ženklų ant jų nebuvo. Jei pareigūnai būtų pastebėję svastikas, vairuotojas tuoj pat būtų buvęs sulaikytas “, – kalbėjo Patrulių rinktinės vado pavaduotojas Kęstutis Mitkus.

Esą apie incidentą buvo pranešta Valstybės saugumo departamento Klaipėdos skyriui. Tačiau VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas tikino, kad apie galimas provokacijas departamentas jokios informacijos nebuvo gavęs.

Visą straipsnį skaitykite dienraštyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų