Pereiti į pagrindinį turinį

Naktį su kibiru – Danės link

2016-07-11 02:00

Buvęs politikas savo srutas kas naktį kibirais verčia į Danės upę. Tokį faktą tikina užfiksavę šio klaipėdiečio kaimynai, pabrėžiantys, jog minėtas asmuo savo namo vamzdyno vis dar neprisijungęs prie nuotekų tinklų. Pats klaipėdietis kaltinimus kategoriškai atmeta.

Bendrovės "Klaipėdos vanduo" duomenimis, uostamiestyje yra maždaug 300 vartotojų, vis dar neprisijungusių prie miesto nuotekų tinklų, tad jų kanalizacijų turinys dažniausiai nuteka į Danę.
Bendrovės "Klaipėdos vanduo" duomenimis, uostamiestyje yra maždaug 300 vartotojų, vis dar neprisijungusių prie miesto nuotekų tinklų, tad jų kanalizacijų turinys dažniausiai nuteka į Danę. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Netoli Danės upės šį pavasarį nedideliame pastate įsikūrė buvęs politikas. Nors pastatas dar neatiduotas vertinti valstybinei komisijai ir realiai nėra pabaigtas, klaipėdietis ten jau gyvena.

Esą baisiausia tai, kad namas neprijungtas prie miesto nuotekų tinklų. Ir kaimynai neilgai truko pastebėti, neva vyras naktimis sliūkina prie Danės nešinas kibiru, iš kurio kažką išpila į upę.

"Pati mačiau ne kartą, kad jis sutemus eina prie upės su pilnais kibirais. Ką jis ten pila ir taip aišku. Tiksliai žinau, kad tualeto namuose jis neturi, tuštinasi į kibirą. Juk upėje maudosi vaikai, vanduo beveik nejuda, srovė menka, tai jie mirksta kažkieno srutose. Pasaulio pabaiga", – piktinosi klaipėdietė Joana (pavardė redakcijai žinoma – A.D.).

Moteris tikino, kad kvietė aplinkosaugininkus, tačiau jie niekuo nepagelbėjo.

Nedorais darbais apkaltintas klaipėdietis patvirtino, jog dar nėra prisijungta prie miesto nuotekų tinklų, bet neigė, kad kibirus su srutomis pila į upę.

"Netiesa, niekur aš nieko nepilu. O į tualetą einu pas kaimynus. Taigi, problemos neturiu. Kas ten galėjo skųstis, neturiu supratimo. Gal matė, kaip sėmiausi vandenį iš upės, nežinau. Pats upėje maudausi, ten tikrai nieko nepilu. Negaliu tų nesąmonių ir komentuoti", – klaipėdietis į kalbas nesileido.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėją pavaduojanti Nina Gendvilienė teigė, kad tokį veikėją "reikėtų pagauti už rankos", nes be įrodymų nubausti bus labai sunku.

"Patikrinsime, surašysime aktą ir įpareigosime savininką prisijungti prie miesto nuotekų tinklų. Jei to nepadarys, taikysime sankcijas. Tai yra didelė problema. Anksčiau į Danės upę tiek srutų buvo leidžiama, nemanau, kad visi tie vamzdžiai yra užaklinti", – abejojo N.Gendvilienė.

"Klaipėdos vanduo" patvirtino, kad minėtas asmuo nėra bendrovės abonentas. Vartotojų, kurie yra neprisijungę prie miesto nuotekų tinklų, mieste – 280.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų