Pereiti į pagrindinį turinį

Nauja tvarka autobusuose neapsiėjo be trikdžių

2010-09-02 05:00
Trikdžiai: ne visi klaipėdiečiai, priglaudę elektroninę kortelę prie komposterio, iš karto išgirdo garsinį signalą.
Trikdžiai: ne visi klaipėdiečiai, priglaudę elektroninę kortelę prie komposterio, iš karto išgirdo garsinį signalą. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiesčio autobusuose vakar įsigaliojusi nauja tvarka neapsiėjo be nesklandumų.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis pasakojo, jog daugiausia problemų kilo rytą – nuo 7 iki 8 val.

Užstrigo sistema. Tam tikrą laiko tarpą neveikė ne tik autobusuose įrengti komposteriai, bet ir kontrolierių patikrinimo aparatai.

Problemų kilo ir dėl elektroninių kortelių. Nuo liepos 28 d. klaipėdiečiai turėjo jas atnešti į įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" kasas arba "Lietuvos spaudos kioskus", kad šios būtų priglaustos prie papildymo aparatų. Tokiu būdu jos performatuojamos. To prireikė, kad kortelės turėtų ryšį su autobusuose esančiais komposteriais. Anot G.Neniškio, klaidų neišvengta.

Kilo ir techninių gedimų. Kai kuriuose autobusuose atsijungė laidai nuo valdymo kompiuterių.

"Nežinau, kodėl taip atsitiko. Gal duomenų bazė buvo perkrauta. Nuo rugsėjo 1-osios keitėsi ne tik tvarka miesto autobusuose, pradėjo galioti kartiniai elektroniniai bilietai. Buvo keičiami ir autobusų tvarkaraščiai. Gal sistema to neatlaikė. Kadangi spėjome, jog kils problemų, numatėme pereinamąjį laikotarpį. Iki rugsėjo 15-osios ištaisysime visas klaidas", – ramino G.Neniškis.

Klaipėdiečiai neskuba elektronines korteles pildyti kartiniais bilietais. Vakar jų įsigijo penki žmonės. Parduota 120 bilietų. Nuo rugsėjo 1-osios elektronines korteles pildyti kartiniais bilietais atsisakė ir "Lietuvos spaudos kioskai". Jie paprašė šiek tiek daugiau laiko, kad galėtų pasirengti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų