Pereiti į pagrindinį turinį

Naujajame turguje – rudens gėrybių mugė

2024-10-05 05:00

Naujajame turguje prasidėjo tradicija tapusi Derliaus šventė. Joje dalyvauja per 80 prekiautojų iš visos Lietuvos. Šeštąjį kartą vyksiančios šventės dalyviai su klaipėdiečiais ir miesto svečiais dalinasi rudens gėrybėmis, neatrastais skoniais, taip pat ir įvairiais dirbiniais.

Prasidėjo: uostamiesčio Naujajame turguje jau šurmuliuoja tradicinė rudens mugė. Prasidėjo: uostamiesčio Naujajame turguje jau šurmuliuoja tradicinė rudens mugė.

Šiemet Derliaus šventėje pirkėjai gali įsigyti žvėrienos, rūkytų žuvų delikatesų, sūrių.

Žmonės turi galimybę apžiūrėti ir išbandyti tautodailininkų, amatininkų medinius, keramikos, odos gaminius, pasimatuoti ir įsigyti dizainerių sukurtų papuošalų, drabužių.

Senojo ir Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas pabrėžė, kad ši šventė – tradicinė ir kasmet labai laukiama.

„Atvyko prekybininkų iš visos Lietuvos, iš viso užsiregistravo apie 80. Visų tikslas vienas – duoti klaipėdiečiams tai, ko galbūt kiekvieną dieną mieste rasti nepavyktų“, – sakė direktorius.

Pastebiu, jog kasmet prekybininkai stengiasi nustebinti klaipėdiečius pasiūlydami geresnes, naujesnes ir įdomesnes prekes.

Nuo 2018 metų vykstanti šventė, pasak V. Karmanovo, visada sulaukia daug dėmesio ir iš miestiečių – paragauti rudens gėrybių ar išskirtinių gardėsių nori šimtai.

„Ūkininkai Naujajame turguje parodys savo darbo rezultatus, ką jie išaugino. Pastebiu, jog kasmet prekybininkai stengiasi nustebinti klaipėdiečius, pasiūlydami geresnes, naujesnes ir įdomesnes prekes. Tikiu, kad bus daug moliūgų, obuolių ir kitų rudens gėrybių, kurių mes visi taip laukiame“, – kalbėjo V. Karmanovas.

Mugė šiandien veiks nuo 9 iki 16 val.

Vadovas užsiminė, jog šiuo metu pradėta ruoštis ir kalėdinei mugei. V. Karmanovas neslėpė – vietų nebėra, prekybininkai šiemet žiemos šventėms pradėjo ruoštis nuo ankstyvo rudens.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
jocis

prie jo čia narkomanas?
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų