Pereiti į pagrindinį turinį

Naujas postas uostamiesčio savivaldybėje – politikei

2013-06-11 13:09
Naujas postas uostamiesčio savivaldybėje – politikei
Naujas postas uostamiesčio savivaldybėje – politikei / Kęstučio Vanago (BFL) nuotr.

Naujai įsteigtam Klaipėdos savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriui vadovaus buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio žmona Vilija Venckutė-Palaitienė. Ji, kaip ir dalis uostamiesčio valdančiosios daugumos, priklauso Liberalų ir centro sąjungai. Politikė kelyje į pergalę nurungė dar tris pretendentus.

Sujungs tris skyrius

„Į Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėjo vietą pretendavo šeši asmenys, tiek buvo prašymų. Į konkursą atėjo keturi interesantai. Po pirmos konkurso dalies vienas pretendentas pasitraukė, nes neįveikė testo“, – sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė, kuri buvo šio konkurso komisijos pirmininkė.

Dienraščio „Klaipėda“ žiniomis, į finišo tiesiąją dar buvo išėję šiuo metu dėstytoju dirbantis Valdemaras Puodžiūnas bei viešųjų ryšių specialiste ne vienoje įmonėje dirbusi Violeta Ulevičienė.

V.Venckutė-Palaitienė esą surinko didžiausią vertinimo balų skaičių.

Teigiama, kad šito konkurso prireikė, nes pagal Klaipėdos miesto tarybos sprendimą yra rengiama savivaldybės administracijos reorganizacija – iš trijų esamų bus formuojamas vienas – Informavimo ir e. paslaugų skyrius.

„Bus sujungti Vieno langelio, Viešųjų ryšių ir Informacinių technologijų skyriai. Poskyriai liks kaip buvę“, – reorganizacijos subtilybes aiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Vidutinis skyriaus vedėjo atlyginimas šių metų pirmą ketvirtį buvo 3 866 litai neatskaičius mokesčių.

Į darbą – liepos pradžioje

Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Jolita Grigaitienė teigė, kad apie konkurso, tyliai įvykusio prieš porą savaičių, rezultatus ir naują vedėją viešai dar nepaskelbta.

„Kol kas atidėtas priėmimas į darbą. Žmogus turi teisę per dvi savaites parašyti prašymą ir dėl konkrečios priėmimo datos tartis su tiesioginiu savo vadovu, tai yra administracijos direktore“, – sakė J.Grigaitienė.

„V.Venckutė-Palaitienė naujų pareigų imsis nuo liepos 8 d.“, – dienraščiui atviresnis buvo Valstybės tarnybos departamento Tarnybos sąlygų skyriaus vedėjas Aistis Rusteika.

Šiuo metu V.Venckutė-Palaitienė su savo vyru ilsisi Prancūzijoje. Pora į Lietuvą ketina grįžti liepos pradžioje.

Įtvirtins teigiamą požiūrį

Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėjui, kuris, be kitų funkcijų, turės įtvirtinti ir teigiamą visuomenės požiūrį į savivaldybės administraciją, buvo keliama nemažai reikalavimų.

Pretendentas privalėjo turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą socialinių mokslų srities išsilavinimą, ne mažesnę kaip 3 metų darbo patirtį ir 1 metų darbo patirtį viešojo administravimo arba viešųjų ryšių srityje.

Pagal kompetenciją vedėjas turės organizuoti ir rengti vadovų viešųjų kalbų, straipsnių, pranešimų projektus, koordinuoti fizinių ir juridinių asmenų prašymų, skundų ir pasiūlymų nagrinėjimą skyriaus kompetencijos klausimais.

Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas yra tiesiogiai pavaldus savivaldybės administracijos direktoriui.

Spalvinga politinė karjera

38 metų klaipėdietė V.Venckutė-Palaitienė 1999 m. baigė Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakultetą. Dirbo Klaipėdos universiteto Vadybos katedros dėstytoja, Seimo nario Raimundo Palaičio padėjėja, vidaus reikalų ministro patarėja valstybinės regioninės politikos, viešojo administravimo politikos klausimais, buvo LR Seimo pirmininko pavaduotojo patarėja.

V.Venckutė-Palaitienė nuo 2000-ųjų yra Lietuvos liberalų, vėliau – Liberalų ir centro sąjungos Klaipėdos miesto skyriaus narė. 2003–2007 m. yra buvusi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nare.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų