Pereiti į pagrindinį turinį

„Naujojo turgaus“ direktoriaus kėdės link – mažiau kliūčių

2012-07-11 05:00
„Naujojo turgaus“ direktoriaus kėdės link – mažiau kliūčių
„Naujojo turgaus“ direktoriaus kėdės link – mažiau kliūčių

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas šalina kliūtis, kurios galėtų užkirsti jo siekiui tapti bendrovės „Naujasis turgus“ direktoriumi.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė pasirašė įsakymą, kuriuo atšaukė V.Karmanovą iš savivaldybei priklausančios bendrovės „Naujasis turgus“ valdybos narių ir į jo vietą paskyrė Investicijų ir ekonomikos departamento direktorių Ričardą Zulcą.

„V.Karmanovas yra pareiškęs norą dirbti bendrovėje „Naujasis turgus“ ir manome, kad nėra gerai, jog jis dabar yra šios įmonės valdybos pirmininkas. Tiesiog atšaukiau jį iš šių pareigų, ir klausimas bus sprendžiamas plačiau“, – teigė J.Simonavičiūtė.

„Klaipėda“ rašė, kad V.Karmanovo užmojai sėsti į „Naujojo turgaus“ direktoriaus kėdę dvelkia viešųjų ir privačių interesų konfliktu.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija iš Klaipėdos savivaldybės tarnautojų sulaukė anoniminio paklausimo, ar V.Karmanovas, jei užimtų „Naujojo turgaus“ direktoriaus pareigas, nenusižengtų Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymui.

Atsakymas buvo vienareikšmis – asmuo, kuris kontroliavo bendrovę, buvo jo valdybos pirmininku, vienerius metus, nustojęs būti valstybės tarnautoju, negali jai vadovauti.

„V.Karmanovas pats paprašė, kad jį atleistume iš valdybos narių, tai ir atleidome. Tačiau jo dar niekas neskiria į „Naujojo turgaus“ direktoriaus pareigas“, – tikino J.Simonavičiūtė.

Ji tvirtino, kad visose savivaldybės bendrovėse direktoriai skiriami, o ne renkami konkurso būdu.

„Kol kas sprendžiama, kaip elgtis ateityje. Jei politikai nuspręs, kad direktoriai turi būti renkami konkursuose, tuomet teks keisti visų įmonių įstatus, o tai ilgas procesas“, – aiškino direktorė.

Pats V.Karmanovas tvirtino, kad jo atšaukimas iš „Naujojo turgaus“ valdybos narių nesusijęs su jo planais vadovauti šiai bendrovei.

„Pasiprašiau atleidžiamas, nes turiu labai daug darbo. Esu viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ valdybos pirmininkas, o šiuo metu vyksta viešojo transporto sistemos pertvarka, tad reikia ilgai sėdėti ir galvoti. Daug laiko atima ir darbas „Klaipėdos energijos“ valdyboje, dar juk turiu ir tiesioginių pareigų. Todėl ir nusprendžiau pasitraukti iš „Naujojo turgaus“ valdybos“, – tikino V.Karmanovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų