Pereiti į pagrindinį turinį

Naujųjų metų Klaipėdoje belaukiant: kur dangų nušvies fejerverkai?

2021-12-19 16:00

Klaipėdiečiai šventinius Naujųjų metų fejerverkus galės pamatyti sustoję bet kurioje Senamiesčio vietoje. Kadangi Teatro ir Atgimimo aikštės paskelbtos zonomis be pirotechnikos, fejerverkai tradiciškai bus šaudomi Klaipėdos piliavietėje.

Nutarta: Naujųjų metų naktį danguje skleisis ugninės gėlės.
Nutarta: Naujųjų metų naktį danguje skleisis ugninės gėlės. / V. Liaudanskio nuotr.

Dėl nerimą keliančio siautėjančio viruso Vyriausybė skatina vengti didelių susibūrimų. Atsižvelgę į siūlymus Lietuvos didieji miestai jau priėmė sprendimus.

Pasak įstaigos "Klaipėdos šventės" atstovės Živilės Putnienės, organizatoriai ieškojo geriausio sprendimo.

Mums pasirodė geresnis sprendimas pakviesti stebėti saugius miesto fejerverkus.

"Sprendimas buvo priimtas neatsisakyti fejerverkų, tariantis ir ieškant geriausio sprendimo. Kadangi Teatro aikštė, ir šį kartą ir Atgimimo aikštė, yra zonos be pirotechnikos. Kodėl jos tokiomis paskelbtos? Kad žmonės nepirktų, nesineštų, nekeltų pavojaus sau ir aplinkiniams. Mums pasirodė geresnis sprendimas pakviesti stebėti saugius miesto fejerverkus. Visa tai bus galima pamatyti Senamiestyje iš bet kurios vietos. Fejerverkų vieta nesikeičia, ji standartiškai yra Klaipėdos piliavietė", – teigė Ž.Putnienė.

Nors naujametinio renginio nebus, gruodžio 31 d. 23.30 val. Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelyje tradiciškai vyks Klaipėdos kariliono koncertas.

Šiais metais sostinėje fejerverkai leidžiami nebus. Kaip fejerverkų alternatyva bus rodoma instaliacija ant Katedros varpinės.

Kauniečiai fejerverkais pasidžiaugti galės, tačiau laikantis atstumo. Jiems pataria

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų