Pereiti į pagrindinį turinį

Neringa siekia požeminio elektros kabelio

2012-08-17 18:31
Neringa siekia požeminio elektros kabelio
Neringa siekia požeminio elektros kabelio / Vidmanto Matučio nuotr.

Neringos savivaldybės meras Antanas Vinkus vėl judina seną bėdą – vadovas siekia, kad aukštos įtampos elektros kabelis iš Klaipėdos į Kuršių neriją būtų nutiestas po mariomis.

Šiuo metu elektros energija visai Neringai tiekiama per Kuršių neriją einančia aukštos įtampos oro linija, kuri ištisai eina per miškus. Dėl stiprių vėjų, stichinių nelaimių kurorto gyvenvietės dažnai lieka be elektros.

„Manome, kad šitą problemą būtų galima išspręsti šią liniją pakeičiant į kabelinę. Dėl to ketiname kreiptis į Vyriausybę“, – informavo meras A.Vinkus, prašęs ir Lietuvos savivaldybių asociacijos palaikymo sprendžiant visai Neringai aktualią problemą.

Teigiama, kad tokių atvejų, kai sutrinka elektros energijos tiekimas Kuršių nerijoje, pastaruoju metu padaugėjo.

Aukštos įtampos elektros perdavimo oro linijų nutraukimai, gedimai elektros pastotėse trikdo įmonių veiklą ir atneša nuostolių įstaigoms, ūkio subjektams bei gyventojams, ypač vasaros sezono metu.

„Daugiau kaip 4 valandas nutrūkus elektros energijos tiekimui, bendrovės “Neringos vanduo„ vandenvietėse neruošiamas ir netiekiamas vanduo gyventojams, neveikia priešgaisriniai hidrantai, nevalomos nuotekos“, – problemą dėstė A.Vinkus.

Sutrikus elektros energijos tiekimui, nutrūksta vienintelės Neringoje kuro degalinės veikla. Vasaros sezono metu Neringoje per parą apsilanko daugiau nei 10 tūkst. poilsiautojų ir vienadienių lankytojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų valstybių. Nutrūkus elektros energijos tiekimui, apgyvendinimo, maitinimo ir medicinos paslaugas teikiančiose įstaigose sutrinka jų darbas ir tai neigiamai atsiliepia ne tik Neringos, bet ir visos Lietuvos įvaizdžiui, mano kurorto meras.

„Neringos savivaldybė bendrojo plano projekte planavo esamos orinės 110 kV elektros linijos kabeliavimą ir elektros jungtį į Kaliningrado sritį, tačiau “Lesto„ ir “Litgrid„ tokių bendrojo plano sprendinių nederino“, – neslėpė Neringos vadovas A.Vinkus.

Todėl planuojamos jungties su Kaliningrado sritimi teko atsisakyti, o aukštos įtampos linijos kabeliavimas bendrajame plane paliktas kaip galimybė.

Neringos savivaldybės nuomone, būtina kuo skubiau po žeme įrengti aukštos įtampos liniją, tai padėtų išvengti dažnų elektros energijos tiekimo sutrikimų ir sumažintų vizualinę Kuršių nerijos kraštovaizdžio taršą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų