Pereiti į pagrindinį turinį

N.Puteikiui gresia milijoninis ieškinys

2010-03-09 05:00
Ginčas: vietoje "Vaivos" kino teatro planuojamo statyti pastatų komplekso detalusis planas netvirtinamas trejus metus.
Ginčas: vietoje "Vaivos" kino teatro planuojamo statyti pastatų komplekso detalusis planas netvirtinamas trejus metus. / Redakcijos archyvo nuotr.

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus vadovo Naglio Puteikio veiksmus verslininkas apskundė teismui ir grasina milijoniniu ieškiniu.

Kabinėjosi nepagrįstai?

Klaipėdos apygardos administracinis teismas konstatavo, kad trečius metus niekaip netvirtinamas Herkaus Manto 11 sklypo detalusis planas turi būti suderintas, o pastatų kompleksą ketinusi statyti bendrovė pripažinta teisėtai besiskundusi valstybinės įstaigos veiksmais.

Bendrovė teismo prašė nuspręsti, ar pagrįstai Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinis padalinys atsisako pritarti sklypo planavimui, nes esą šioje vietoje yra Klaipėdos istorijai svarbūs objektai – XIX amžiaus vieno gražiausių Klaipėdos pastatų pirklio Gerlacho namo pamatai bei šalia stovėjusio Dramblio namo liekanos.

Sąlygas įvykdė

Herkaus Manto gatvėje "Vaivos" kino teatro vietoje įmonė ketino statyti šešių pastatų kompleksą su trimis požeminiais aukštais.

"Nors visos institucijos šiam detaliajam pritarė, tik vienas Naglis Puteikis atsisakinėjo ir vis kėlė naujus reikalavimus. Pirmiausia buvo reikalavimas parengti paveldosauginę studiją. Atlikome. Nurodyta atlikti žvalgomuosius archeologinius tyrimus. Padarėme. Mūsų sklypo teritorijoje aptikta tik dalis Gerlacho namo pamatų, kurie toliau tęsiasi po Herkaus Manto gatve ir šaligatviu. Dramblio namo liekanų čia ir negalėjo būti", – kalbėjo bendrovės "Memelio miestas" generalinis direktorius Darius Anužis.

Esą įmonė net pasiūlė 30 tūkst. litų sumą Dramblio namo pamatų paieškai ir pasisiūlė prisidėti prie jo išsaugojimo.

Rengia milijoninį ieškinį

Teismas sprendime nurodė, kad verslininkams departamentas kėlė nepagrįstus reikalavimus.

"Manyčiau, atėjo laikas prabilti apie viešąjį interesą, nukentėjus nuo valstybės tarnautojo. Mes ruošiame civilinį ieškinį dėl konkrečių finansinių nuostolių. Dėl Kultūros paveldo departamento atstovo veiksmų patyrėme ne tik bylinėjimosi išlaidų, tačiau dėl vilkinto verslo vystymo pateiksime ne šimtatūkstantinį, o galbūt milijoną litų siekiantį ieškinį", – kalbėjo D.Anužis.

Tuo tarpu N.Puteikis tikino, kad pats ruošiasi Vyriausiajam administraciniam teismui skųsti šią nutartį.

"Pirma, tai jie prašė sąlygų projektavimui dviem pastatams, o ne šešiems, kaip paaiškėjo. Mielai pasibylinėsiu su šiais verslininkais dėl milijono, tačiau manau, kad čia sakoma netiesa. Sąlygos projektavimui jau pasibaigė ir teismas jų nepratęsė, vadinasi, įžvelgė ir projektuotojų kaltę", – tikino N.Puteikis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų