Pereiti į pagrindinį turinį

Nuo kaltinimų tyčine žmogžudyste išgelbėjo ekspertai

2013-05-08 13:52
Nuo kaltinimų tyčine žmogžudyste išgelbėjo ekspertai
Nuo kaltinimų tyčine žmogžudyste išgelbėjo ekspertai / Vytauto Petriko nuotr.

Tyčine žmogžudyste kaltinta Živilė Eirošiūtė, išgirdusi išteisinamąjį nuosprendį, ne tiek džiaugėsi, kiek pyko už tai, kad pusantrų metų be reikalo praleido už grotų.

Antradienį Klaipėdos apygardos teismas paskelbė, kad Dovilų seniūnijoje, Grambaviškių kaime gyvenanti 30-metė Ž.Eirošiūtė nėra kalta dėl septyneriais metais vyresnės Loretos Stanijauskaitės mirties.

2011 m. gegužės 26 d. giminės ir artimieji šventė Ž.Eirošiūtės išleistuves, jauna moteris buvo susiruošusi važiuoti uždarbiauti į Angliją.

Vaišės vyko namo, kuriame gyveno ši moteris ir dar kelios šeimos, kieme.

Pobūvio kaltininkė jau buvo gerokai įkaušusi, kai pastebėjo, kad jos sugyventinis labai dažnai vaikšto į namą. Ten savo kambaryje, kurio durys buvo atlapotos, ant lovos sėdėjo ankstesnė sugyventinio draugė L.Stanijauskaitė.

Įširdusi Ž.Eirošiūtė esą įbėgo į menamos varžovės kambarį, stvėrė ją už plaukų ir kelis kartus smogė į galvą, kaltindama ją viliojus sugyventinį.

Po poros dienų jauna moteris mirė. Buvo konstatuota, kad mirties priežastis – galvos trauma.

Netrukus piktoji kaimynė, užuot išvažiavusi į Angliją, atsidūrė areštinėje. Po pusantrų metų, paskyrus pakartotinę teismo medicininę ekspertizę paaiškėjo, kad moteris mirė ne nuo mušimo, o dėl griuvimo traumos.

Iškart po šios išvados Ž.Eirošiūtė buvo išleista į laisvę ir suprato, kad bus pripažinta nekalta.

Tačiau lauktojo išteisinimo ji buvo priversta palaukti. Bylą nagrinėjusi teisėja sirgo, tad teismo sprendimo paskelbimo dieną posėdis neįvyko.

Vakar Ž.Eirošiūtė buvo išteisinta dėl nužudymo, tačiau pripažinta kalta sukėlusi nukentėjusiajai skausmą. Už tai jai buvo paskirta 620 parų arešto, tačiau šią bausmę ji jau seniai atliko. Gal todėl paskelbus sprendimą moteris ne džiūgavo, o buvo pikta. Dar nežinia, ar ji nebandys prisiteisti kompensacijos už be reikalo už grotų praleistą laiką.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų