Pereiti į pagrindinį turinį

Nuogalės baudų išvengė

2014-07-11 13:21

Kontrolieriai bandė sudrausminti Pirmojoje Melnragėje, buvusio moterų pliažo teritorijoje, saulės spindulius gaudančias nuogales. Šį kartą moterys baudų išvengė. Atsipirko įspėjimais.

Kontrolieriai bandė sudrausminti Pirmojoje Melnragėje, buvusio moterų pliažo teritorijoje, saulės spindulius gaudančias nuogales. Šį kartą moterys baudų išvengė. Atsipirko įspėjimais.

Patikinimą Pirmojoje Melnragėje, buvusio moterų pliažo teritorijoje, einant molo link, surengė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai ir policijos pareigūnai.

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai ne kartą yra piktinęsi, kad ten nuolat nuogos deginasi moterys. Šioje vietoje daliosioms lytiems atstovėms skirtas pliažas yra panaikintas prie daugiau nei penkerius metus.

Patikrinimo metu įspėta per 10 moterų, kad čia bendras paplūdimys ir po Ievos kostiumu draudžiama gulėti. Nuogalėms paaiškinta, kad jos pažeidė viešąją tvarką. Toks elgesys traktuojamas kaip chuliganizmas.

„Tai buvo prevencinis patikrinimas. Baudų kol kas pažeidėjos išvengė“, – komentavo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio Vyriausioji specialistė Rasutė Paulikienė.

Į įspėjimas nuogalės reagavo įvairiai. Vienos tyliai rengėsi, kitos burbuliavo. Pasak R.Paulikienės, nė viena iš pažeidėjų nedraskė akių ir konfliktų nekėlė.

Dauguma pažeidėjų vyresnio amžiaus. Mėgautis saulės voniomis šioje vietoje greičiausiai jos yra įpratusios nuo senų laikų.

„Moterys supranta, kad elgiasi neteisingai. Jos žino, jog čia ne moterų pliažas. Nežinau, kaip joms malonu ten gulėti. Vyrai nuolat zuja pirmyn atgal. Tai problemų joms nesudaro. Aiškino, kad čia joms patogu ateiti, o pasiekti oficialų moterų pliažą sudėtinga“, – pasakojo R.Paulikienė.

Einant molo link, ketinama pakabinti iškabą, kurioje bus nurodyta, kur yra artimiausi pliažai, įspėta, kokia atsakomybė gresia už deginimąsi nuogoms bendrame pliaže.

Kontrolieriai apsilankė ir Antrosios Melnragės paplūdimyje. Čia nustatytas vienas pažeidimas. Viena kavinė neturėjo leidimo lauko prekybai.

„Nei Pirmojoje, nei Antrojoje Melnragėje šį kartą nenustatėme, kad kažkas rūkė neleistinoje vietoje, nei šunis vedžiojo, nei vartojo alkoholinius gėrimus“, – pasakojo R.Paulikienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų