"Sulą tekina jau antrą ar net trečią savaitę. Geriausiai ji teka, kai naktimis šiek tiek pašąla. Prieš porą savaičių kaip tik ir laikėsi tokie orai. Dieną saulutė šildo, būna teigiama temperatūra, o naktimis – lengvas šaltukas. Tokių sąlygų ir reikia, kitaip sula neteka", – pasakojo Valstybinės miškų urėdijos Kretingos regioninio padalinio Šernų girininkijos girininkas Arūnas Samoška.
Jis tikino, kad tokio ankstyvo sulos tekinimo sezono net nepamena.
"Šie metai – ypatingi. Juk itin šilti. Girininkija pradėjo sodinukų sodinimą miškuose. Per penkiolika darbo metų nepamenu tokio laiko, kad kovo pradžioje, vasario pabaigoje būtume puolę miško sodinti", – sakė A.Samoška.
Suloje yra daug žmogaus organizmui svarbių mikroelementų, taninų, fruktozės, įvairių vitaminų, organinių rūgščių ir kitų vertingų medžiagų.
Tačiau interneto forumuose sulos mėgėjai rašo, kad šiais metais bėga ne itin saldi sula.
"Klevo sula visada būna saldi, beržo sula tokia nėra. Nepastebėjau, kad jos skonis šiemet skirtųsi. Gal nuo dirvožemio, kuriame auga medis, priklauso?" – svarstė A.Samoška.
Nors sula ir vertinama sveikos gyvensenos mėgėjų, tačiau šis produktas gana greitai genda.
Vieni siūlo sulą konservuoti, kiti rauginti, yra ir tokių, kurie ją šaldo.
Naujausi komentarai