Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno rotušė atgyja: pačioje miesto širdyje – spalvingas ir skambus vakaras

2024-07-11 23:56 diena.lt inf.

Po rekonstrukcijos Kauno rotušė atvėrė duris lankytojams. Ketvirtadienio vakarą kauniečiai ir miesto svečiai galėjo sudalyvauti oficialiame Kauno rotušės atidaryme.

Šiandien vyko oficialus Rotušės atidarymas „Rotušė atgyja“. Šventės dalyviai galėjo mėgautis nostalgiška kelione per skirtingas Kauno epochas bei spalvingu ir skambiu vakaru su žymiausiais Lietuvos atlikėjais.

Vakaro programoje pačioje miesto širdyje pasirodė grupė „Hansanova“, Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius, Jeronimas Milius su „Ąžuolyno“ orkestru, Gabrielė Nausėdaitė ir Simas bei Kauno Šampaninis choras. Žiūrovų taip pat laukė šiuolaikinio šokio virtuozų pasirodymais. Be to, šventės dalyviai galėjo išvysti ir įspūdingą ugnies šou.

Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Rotušės atidarymas bus švenčiamas dar visą savaitę. Liepos 12–18 d. Kauno miesto muziejus pristatys Rotušėje įsikūrusias naujas parodas, taip pat laukia ir koncertų, kitų renginių.

Penktadienį prasidės ekspozicijų lankymas. 18 val. lauks diskusija „Pakalbam? Kauno rotušė atsinaujino“. Šeštadienį lankytojams bus pristatytos ir parodos.

Bilietas į Kauno miesto muziejaus Rotušės skyrių suaugusiems kainuos 10 eurų, tačiau įvairioms lankytojų grupėms taikomos nuolaidos.