Pereiti į pagrindinį turinį

Paaiškėjo Metų klaipėdietės rinkimų septynetukas

2013-02-07 05:00
Paaiškėjo Metų klaipėdietės rinkimų septynetukas
Paaiškėjo Metų klaipėdietės rinkimų septynetukas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Net 37 moterys, 15 dienų, tūkstančiai balsų ir 7 labiausiai garbaus titulo vertos pretendentės. Tai tik sausa jau įpusėjusių Metų klaipėdietės rinkimų statistika. Tačiau už jos slypi gausybė taurių darbų, jautrių istorijų ir šiltų jausmų.

Neapsiribojo vien balsais

Artėjančio pavasario pranašu tapęs dienraščio „Klaipėda“ renginys, šiemet jau skaičiuojantis vienuoliktus metus, nepaliauja stebinti uostamiesčio gyventojų įžvalgumu ir aktyvumu.

Kasmet po keliasdešimt kandidačių į šį titulą pasiūlantys klaipėdiečiai į dienos šviesą ištraukia neretai labai tyliai ir nuoširdžiai gimstančius gražius darbus, iniciatyvas bei pasiekimus.

Šiemet dienraščio skaitytojų valia Metų klaipėdietės rinkimų sąrašą papuošė 37 garbių moterų pavardės.

Beveik dvi savaites balsuodami internetu, taip pat specialiais „Klaipėdoje“ spausdintais lapeliais, visi norintieji galėjo įvertinti pretendenčių nuopelnus miestui bei jo žmonėms.

Renkantieji tradicinį Metų klaipėdietės finalinį septynetuką simpatijas neretai reiškė ne vien savo balsais, bet ir trumpais komentarais su šiltais palaikymo žodžiais ir linkėjimais savo favoritėms.

Kaip ir įprasta, nemažai padėkų pelnė medikės, pedagogės, kurių darbo valandos, pasiaukojimas kitiems netelpa į statistines tarnybinių instrukcijų normas.

Nusprendė susilaikyti

Į antrą dešimtmetį įkopęs Metų klaipėdietės konkursas sulaukė ir naujų vėjų. Šiemet pirmąkart rinkimų istorijoje savo nominantę į septynetuką galėjo deleguoti ankstesniųjų metų laureatės.

10-ies Metų klaipėdiečių sprendimu į šį sąrašą pateko uostamiesčio sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ kostiumų dizainerė Aina Zinčiukaitė.

Moterys pastebėjo, jog įspūdingi šokėjų apdarai, kuriais žavisi tūkstančiai žiūrovų Lietuvoje bei užsienyje, – daug kantrybės, kūrybiškumo ir profesionalumo reikalaujantis darbas, tačiau dažniausiai jis deramai neįvertinamas, nes pati Aina tarsi lieka šių ryškių pasirodymų šešėlyje.

Karštų diskusijų neišvengusios Metų klaipėdietės pripažino, jog apsispręsti, kam galiausiai skirti savąjį „bilietą“ į antrąjį rinkimų etapą, buvo nelengva. Maždaug apylygiai simpatijų pelnė dvi pretendentės.

Negalėdamos pasirinkti vieno varianto, net trys Metų klaipėdietės pareiškė susilaikančios, tad galutinį verdiktą A.Zinčiukaitės naudai nulėmė vos vieno balso persvara.

Internautų pasirinkimas

Kaip ir pernai, šiemet į septynetuką automatiškai pateko ir viena moteris, už kurią aktyviausiai balsuota internetu.

Šįsyk daugiausia internautų balsų sulaukė Violeta Šleinienė – vaikų tautinių šokių ansamblio „Vijurkas“ meno vadovė, aktyvi miesto renginių, Lietuvos dainų šventės dalyvė.

Klaipėdiečiai šią moterį įvertino už tautinių tradicijų puoselėjimą bei jų garsinimą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

Likusios penkios antrojo konkurso etapo laimėtojos išrinktos laikantis ilgametės renginio tradicijos – balsuojant iš dienraščio „Klaipėda“ iškirptais lapeliais.

Nė viena iš beveik keturiasdešimties Metų klaipėdietės pretendenčių neliko neįvertinta. Ir net įpusėjus rūšiuoti iš balsadėžių pažirusius lapelius buvo sunku prognozuoti, kas taps šiųmečio konkurso lyderėmis.

Finalinio septynetuko nominančių pavardės, kaip ir visada, dienraštyje skelbiamos abėcėlės tvarka.

Margaspalvė puokštė

Savo balsus Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos pirmininkei Loretai Beržinskienei skyrę žmonės moterį įvertino už siekius Klaipėdos širdyje įžiebti naują gyvybės ugnį, o ypač – už pastangas organizuojant senamiesčio vaikų susitikimo šventę.

Šiemet Metų klaipėdietės titulavimo ceremonijoje miestiečių valia taip pat dalyvaus garsi dokumentinių filmų kūrėja, režisierė Dalia Kanclerytė, praėjusiais metais pelniusi ir dienraščio „Klaipėda“ Metų tolerancijos apdovanojimą.

Viešosios įstaigos „Trečiasis amžius“ direktorė Irena Linkauskienė klaipėdiečių įvertinta už iniciatyvą organizuojant senjorams skirtas sveikatos žinių studijas bei nuolatines pastangas praskaidrinti garbaus amžiaus žmonių gyvenimą.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės Neurologijos skyriaus vedėja Sigutė Mažonytė klaipėdiečių palankumą pelnė už jautrumą, rūpestingumą ir nuoširdų atsidavimą ligoniams.

Jos kolegė – Klaipėdos vaikų ligoninės konsultacinės poliklinikos gydytoja oftalmologė Regina Ševelkaitienė miestiečius žavi neblėstančia energija, kurią ji skiria visuomeninei veiklai. Moteris atsidėjusiai vadovauja nevyriausybinei uostamiesčio įstaigai – Informacijos ir paramos gausiai šeimai centrui.

Pasiekta tik pusiaukelė

Pirmojo intriguojamo Metų klaipėdietės etapo atomazga – tik įžanga į svarbiausią rinkimų momentą.

Nuo rytojaus visos finalinio septynetuko nominantės bus išsamiai pristatytos dienraščio „Klaipėda“ puslapiuose.

O nuo vasario 19-osios iki kovo 6 d. skaitytojai balsuodami galės rinkti moterį, kuri, jų nuomone, labiausiai verta garbaus titulo.

Kas šiemet jį pelnys ir pasipuoš tradicinėmis Metų klaipėdietės regalijomis, paaiškės kovo 8-ąją vyksiančiame iškilmingame renginyje.

Metų klaipėdietės titulą jau yra laimėjusios

Sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ vadovė Skaistutė Idzelevičienė.

Vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė.

Mokytoja, parolimpinių varžybų laimėtoja Aldona Grigaliūnienė.

Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Buvusi Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė.

Trijų vaikų mama, tapusi ir trijų mirusios draugės dukrų globėja, Žaneta Norkuvienė.

Pilies džiazo festivalio prezidentė Inga Grubliauskienė.

Verslininkė, Socialinių problemų sprendimo asociacijos prezidentė Nijolė Hansen.

Verslininkė ir medikė Loreta Bosienė.

Juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų