Pereiti į pagrindinį turinį

Paauglių pramoga – šūvis į senolį

2013-04-23 12:03
Paauglių                    pramoga – šūvis į senolį
Paauglių pramoga – šūvis į senolį / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiestyje vidury dienos iš automobilio apšaudytas senolis. Į garbaus amžiaus pensininką šovė mašinoje sėdėję du jaunuoliai.

Pašovė gatvėje

Incidentas nutiko J.Janonio gatvėje. Eidamas šaligatviu 78-erių pensininkas staiga pajuto skausmą kojoje. Paaiškėjo, kad žmogui oriniu šautuvu buvo peršauta koja.

Policijos patruliams pavyko sulaikyti du jaunuolius, sėdėjusius automobilyje ir pro pravirą langą šovusius į senolį.

Pirminių apklausų metu jaunuoliai aiškino, kad nepastebėjo senolio, į jį nesitaikė, o tik mėgino šautuvą.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jo baigtis paaiškės po išsamesnės šaunamųjų ginklų mėgėjų apklausos.

Senolis po medikų suteiktos pagalbos išleistas gydytis sužeidimų namuose.

„Tai ne pirmas toks atvejis. Mieste yra tokių, kurie nesupranta, kad šautuvas nėra skirtas šaudyti į praeivius. Ir nesvarbu, ar jis yra dujinis, ar orinis, ar net kovinis. Reikia turėti proto ir žinoti, kur ir kada jį naudoti“, – piktinosi Klaipėdos 1-ojo policijos komisariato viršininkas Mindaugas Busilas.

Šaudė į krepšininkus

Gatvėje pašautas senolis tyrėjams sakė, kad jį ištiko šokas, kai jis suprato, kas nutiko. Pensininkas aiškino, kad su niekuo nekonfliktavo.

Už šaudymą į praeivį gresia viešieji darbai arba bauda, areštas, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pareigūnai prisimena, kad tai ne pirmas atvejis, kai nuo šaunamojo ginklo nukenčia praeiviai.

Pernai kažkas apšaudė „Vėtrungės“ gimnazijos langus.

Prieš dvejus metus pneumatiniu šautuvu buvo apšaudyti krepšinį aikštelėje žaidę klaipėdiečiai.

Kūno kultūros ir rekreacijos centro lauko krepšinio aikštelėje iš pradžių vienas vaikinas pajuto nesmarkų smūgį į nugarą, vėliau – į galvą.

Vaikinas pamanė, kad vaikai mėto akmenukus. Tačiau netrukus ant suoliuko sėdėjusiam vaikinui buvo šauta į smilkinį.

Jaunuoliams teko kreiptis į gydytojus. Po įvykio krepšininkai kėlė versiją, kad kažkam iš aplinkinių namų nepatiko kamuolio keliamas triukšmas.

2009 m. rugsėjį į Klaipėdos ligoninę dėl šautinių žaizdų kojoje ir pilve kreipėsi tėvas su sūnumi, kurie paaiškino, kad šeštadienio vakarą Herkaus Manto gatvėje iš pravažiuojančio nenustatyto automobilio buvo apšaudyti nežinomų asmenų.

Šautuvo laikymui – reikalavimai

Klaipėdos policijos Viešosios tvarkos biuro Licencijavimo skyriaus viršininkas Žigintas Narmontas tikino, kad pneumatiniai šautuvai turi didesnę nei 7,5 džaulio suspaudimo jėgą, tokiam šautuvui jau reikia leidimo.

„Tačiau orinių ar pneumatinių šautuvų nešiotis negalima, jie gali būti gabenami tik sudėjus į dėklą ar dėžutę. Ir šautuvas turi būti neužtaisytas. O šaudyti į žmones ir iš “ragatkės„ negalima“, – tvirtino specialistas.

Ginklų ir šaudmenų įstatyme nustatyta, kad pneumatiniai ginklai, kurių sviedinio kinetinė energija yra nuo 2,5 J iki 7,5 J, priskiriami D kategorijos ginklams, kuriuos galima įsigyti nuo 18 metų amžiaus be leidimų, šių ginklų registruoti policijoje nereikia.

Pneumatiniai ginklai, kurių sviedinio kinetinė energija viršija 7,5 J, priskiriami C kategorijos ginklams, kuriems reikia gauti policijos leidimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų