Quantcast

Padėtis dėl COVID-19 Klaipėdos ligoninėse stabilizavosi

Nuo rugpjūčio pradžios nerimą kėlęs COVID-19 pacientų skaičiaus augimas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje pastarosiomis savaitėmis stabilizavosi. Be to, jau artėjantį pirmadienį ketinama pradėti trečiąją medikų vakcinaciją.

Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis patvirtino, kad šiuo metu jo vadovaujamoje ligoninėje gydoma 82 COVID-19 pacientai.

Lyginant su rugpjūčio 17 d. duomenimis, kai KUL buvo gydoma 107 sergantys COVID-19 pacientai, iš jų – 18 Reanimacijos skyriuje,  vakarykščiai skaičiai gerokai mažesni.

Tačiau medikai džiaugtis dar neskuba.

„Tai dar nieko nereiškia, negalime tvirtinti, kad sergančiųjų sumažėjo, veikiau jų skaičiai stabilizavosi. Be to, dar Klaipėdos apskrities ligoninėje šiuo metu guli 34 ir Kretingos ligoninėje 24 COVID-19 pacientai, taip pat Klaipėdos vaikų ligoninėje gydomi penki koronavirusu sergantys vaikai ir keturios mamos“, – patvirtino V.Janušonis.

Visiems ligoniams diagnozuota delta atmaina.

Tarp gydomų KUL iš 82 pacientų yra 11 paskiepytų nuo koronaviruso, kitose ligoninėse skiepytų ir neskiepytų ligonių santykis panašus.

Šiuo metu serga keturios KUL medikės, viena jų – gydytoja rezidentė, kitos trys – slaugytojos.

„Gera naujiena ta, kad jau nuo pirmadienio pradėsime skiepyti medikus trečiąja doze“, – patvirtino V.Janušonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Bullshit

S.S.S.

S.S.S. portretas
70 proc. paskiepijo ir stabilizavosi iškart...

//////

////// portretas
Kitose visose šalyse seniai stabilizavosi o Lietuvoje dar žaidžiama covodų.Patiko žaidimas.Nu susirgo žmogus,gydykite,nekelkite panikos,serga žmonės visada,tai vienas,tai kitas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių