Pereiti į pagrindinį turinį

Pajūrio pliažai vaduojami nuo karkvabalių

2013-06-18 13:14
Pajūrio pliažai vaduojami nuo karkvabalių
Pajūrio pliažai vaduojami nuo karkvabalių / Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Šiandien iki dešimtos valandos buvo surinktos 4 tonos karkvabalių, prieš tai jų turėjome surinkę apie 14 tonų",- pasakojo Klaipėdos miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda. Šį stambių vabalų „išpuolį“ jis vadino anomalija ir juokavo, kad tai būtų puikus tyrinėjimo objektas jauniesiems mokslininkams.

„Neprisimenu, kad pajūris būtų matęs tiek karkvabalių“, - stebėjosi ir bendrovės „Neringos komunalininkas“ direktorė Danguolė Seleskytė ir pridūrė, jog valymo darbai Neringoje taip pat įgauna pagreitį.

Grambuoliai ir jų lavonai jau kurį laiką gąsdina paplūdimių lankytojus. „Į Klaipėdą atvažiavau pailsėti, pasideginti, tačiau prie jūros buvau nuvykusi vos kartą“ – pripažįsta sunerimusi poilsiautoja. Jai pritaria ir pro šalį skubėjęs vyras: „Su negyvėliais dar galėjau susitaikyti – palipi į kopas ir gerai, tačiau labiausiai erzina jų skleidžiamas kvapas“.

Palangoje situacija yra kiek keblesnė, nes didelės bangos nuo pakratės karkvabalius neša atgal į jūrą.

„Planavome rinkti jau penktadienį, tačiau visi vabalai dingo“,- pasakojo įmonės „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Konstantinas Skierus ir tikino, kad pagrindinis tvarkymasis prasidės rytoj.

Nors surinkti vabalai jau dabar skaičiuojami tonomis, jūra jų vis dar išmeta. Kada valymo darbai bus baigti, pasakyti sunku, tačiau tikimasi, kad greitu metu poilsiautojai saule ir vėl galės mėgautis švariuose paplūdimiuose.

Karklėje esančiuose paplūdimiuose taip pat gausiu šių vabalų, tačiau Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Virgilijus Liepinis tikino oficialių skundų nesulaukęs, todėl valymo darbai dar nėra svarstomi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų