Pereiti į pagrindinį turinį

Pajūrio policininkams valdžia siūlys papildomai užsidirbti

2013-05-07 13:38 diena.lt inf.
Pajūrio policininkams valdžia siūlys papildomai užsidirbti
Pajūrio policininkams valdžia siūlys papildomai užsidirbti / Vytauto Petriko nuotr.

Prasidėjus kruizinių laivų viešnagių metui bei poilsiavimo pajūryje sezonui, uostamiesčio policijos patruliams vėl padaugėjo darbo, nes jau daugėja sezoninių nusikaltimų, o papildomų pajėgų policija neturi.

Ragins dirbti papildomai

Vasarą sulaukdavę pagalbos iš kitų policijos padalinių, šiemet Klaipėdos apskrities policijos vadovai turi sukti galvas, kaip vasarą išsiversti be jų.

Šią vasarą visos įmanomos pareigūnų pajėgos bus nukreiptos į sostinę, kur vyks nemažai Europos Sąjungos pirmininkavimo renginių.

Neturėdami kitos išeities apskrities policijos komisariato vadovai pakvietė savo darbuotojus padirbėti po savo tiesioginio darbo už papildomą atlygį.

„Sudarėme sąrašą pareigūnų, kurie norėtų padirbėti po savo darbo valandų. Paaiškėjo, kad tokių yra nemažai. Manome, kad sugebėsime atlikti mums pavestas funkcijas. Be to, planuojame dalį rajono policijos komisariato pareigūnų pasitelkti darbui Klaipėdoje ir kurorto zonoje“, – tikino Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Benonas Ivanauskas.

Nukentėjo kruizo keleivis

Kad papildomų pajėgų poreikis yra nemažas, buvo akivaizdu jau šį savaitgalį.

Senamiestyje šeštadienį nuo įžūlaus vagies nukentėjo kruizinio laivo keleivis.

Laivu „Costa Pacifica“ į Klaipėdą atplaukęs Vietnamo pilietis Turgaus gatvėje apie 16 val. buvo užpultas nepažįstamojo.

24 metų vietnamietį užkalbino apie 185 cm ūgio šviesiaplaukis vaikinas. Svečias nesuprato, ką šis jam sako. Tada nepažįstamasis išgriebė atvykėliui iš rankų planšetinį kompiuterį „Apple“ ir pabėgo.

Nukentėjusysis pranešė apie įvykį policijai ir nurodė, kad kompiuteris kainavo 450 JAV dolerių. Apibūdinęs užpuoliką svečias išplaukė laivu.

Nusikaltėlis gali būti 20 ar 23 metų, vilkėjo juodu švarku ir mėlynomis džinsinėmis kelnėmis.

Patruliai saugos turistus

Prieš keletą metų, kai valkatos apiplėšė turistą iš Ispanijos, Klaipėdos policijos patruliams buvo duotas nurodymas dažniau vaikščioti senamiestyje.

Nuo tada kiekvieno kruizinio laivo vizito dieną vienas ar net du patrulių ekipažai siunčiami dirbti ten, kur ekskursijų vadovai veda turistus.

„Mes gauname kruizinių laivų atvykimo grafiką ir siunčiame tomis dienomis turistų lankomose vietose dirbti vieną ar net du ekipažus. Ir šį savaitgalį vienas pareigūnų ekipažas senamiestyje dirbo, bet galbūt apie nusikaltimą pranešta ne iškart“, – kalbėjo uostamiesčio patrulių rinktinės vadas Igoris Lapinšas.

Pareigūnams duotas nurodymas neblaivius, priekabiaujančius prie aplinkinių, elgetaujančius, provokuojamai besielgiančius benamius vežti į policijos komisariatą.

„Būtų gerai, kad gidai ar praeiviai praneštų telefonu apie netinkamą valkataujančių asmenų elgesį. Tačiau prašytume, kad tokie pranešimai būtų kuo informatyvesni: koks asmuo, ką ir kada, kurioje vietoje netinkamo darė. Kad turėtume pakankamai pagrindo juos bausti“, – prašė I.Lapinšas.

Taikinys – moterys pliaže

Dar vienas vasaros sezonui būdingas nusikaltimas savaitgalį padarytas Melnragės paplūdimyje. Čia prie saulėje besikaitinančios 58 metų moters pribėgo nepažįstama paauglė, stvėrė šalia gulėjusią jos rankinę ir paspruko.

Vagilė yra apie 15 metų, 170 cm ūgio, smulkaus kūno sudėjimo, vilkėjo balta striuke su gobtuvu ir mėlynomis sportinėmis kelnėmis.

Nukentėjusioji vėliau policijoje vardijo, kad kartu su rankine dingo jos piniginė, dokumentai, du laikrodžiai, rūbai, kosmetikos reikmenys. Visi šie daiktai įvertinti 700 litų.

Pajūrio zonoje policijos patruliai dar nedirba, bet netrukus jiems teks dirbti ir čia.

Kameros liko be dėmesio

Sekmadienio rytą M.Mažvydo alėja atrodė panaši į viesulą išgyvenusią dykrą. Chuliganiškai nusiteikusių asmenų čia buvo išmėtyta daugybė šiukšlių.

Prieš keletą metų didžiavęsi, kad mieste tvarkos žiūrima vaizdo stebėjimo kameromis, šiandien Klaipėdos politikai nebegali pasigirti tokiais pasiekimais.

Nors kameros dar neišmontuotos, dėl pinigų stokos pirmąjį metų ketvirtį jų tiekiamo vaizdo niekas nestebėjo.

Į Jono kalnelį, Kruizinių laivų terminalą, senamiesčio bei miesto centro aikštes nukreiptų kamerų rodomas vaizdas buvo ypač akylai stebimas. Pareigūnai tikindavo, kad jos padėjo ne tik užkirsti kelią chuliganų veiksmams, bet ir apsaugoti žmones nuo vagių bei plėšikų.

Dabar įmonė, kurioje įdarbinti neįgalieji, pajėgi prie monitorių pasodinti tik du žmones per dieną. Jie dirba nuo 8 iki 20 val. dviem pamainomis, tad vienu metu kamerų fiksuojamus vaizdus stebi tik vienas žmogus.

Vakare ir naktį monitorius turėtų stebėti policijos patrulių budėtojai. Tačiau patruliams vadovaujantis I.Lapinšas atviravo, kad šiai užduočiai atlikti jiems laiko beveik nelieka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų