Pereiti į pagrindinį turinį

Pajūryje dainos nenutils

2009-05-12 09:00

Pajūrio verslininkai tvirtina, kad sunkmetis neužgniauš linksmybių kavinėse. Visgi poilsiautojams koncertuosiantys atlikėjai aukso kalnų negali tikėtis.

Koncertai bus izoliuoti

"Krizė neprivertė atsisakyti vakaro programų – bus ir muzikos, ir dainų, ir šokių. Poilsiautojai linksmo šurmulio kurorte tikrai nepasiges", – žadėjo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Gintaras Sičiūnas.

Jis pridūrė, kad stengdamiesi privilioti kuo daugiau klientų kavinių ir barų savininkai nepamiršta ir fakto, jog ne visiems patinka triukšmingi vakarėliai. "Verslininkai rūpinasi, kad garsas būtų izoliuotas nuo gatvės, investuoja į įstiklintų šokių aikštelių, specialių sienelių įrengimą. Eidami J.Basanavičiaus gatve poilsiautojai, kaip ir anksčiau, matys grojančius muzikantus, tačiau pastarieji niekam netrukdys".

Dauguma kurorto "brodvėjaus" kavinių yra ištikimos estrados skambesiui, tačiau G.Sičiūnas pažymėjo, kad S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje tradiciškai bus galima pasimėgauti džiazo muzika, klasikos gerbėjų lauks koncertai Botanikos parke.

Atlygį lems rezultatai

J.Basanavičiaus gatvėje įsikūrusios vilos "Gražina" savininkas Ramūnas Pocevičius tvirtino, kad derybos su atlikėjais vyksta kaip ir ankstesniais metais: "Planų atsisakyti gyvos muzikos nebuvo. Kompaktinę plokštelę į grotuvą žmonės gali ir namie įsidėti. Visa Lietuva žino, kad Palangoje galima pašokti – lūkesčius stengiamės pateisinti".

R.Pocevičius vylėsi, kad šią vasarą "Gražinoje" dainuos Romas Dambrauskas, Ovidijus Vyšniauskas, Žilvinas Žvagulis. Bendraujama ir su kitais žinomais atlikėjais. Sunkmečio akivaizdoje ir verslininkai, ir dainininkai bando ieškoti "aukso vidurio" – honorarai priklausys nuo kavinės pelno. "Šį dalyką vadinčiau mūsiškio sezono naujove. Būtina suprasti, kad sudėtingoje situacijoje reikia kooperuotis prisiimant ir dalį rizikos", – aiškino palangiškis. Vakaro programos bilietų kainų didinti neplanuojama.

Už kultūringą šurmulį

Neseniai Tenerifėje lankęsis "Gražinos" savininkas pastebėjo, kad šioje Ispanijos saloje labiausiai turistų lankoma gatvė žymiai triukšmingesnė už dabartinį Palangos "brodvėjų". "Šiuo atžvilgiu esame kultūringesni. Deja, to negalima pasakyti apie architektūrinį vaizdą", – sakė R.Pocevičius.

Verslininkas sveikino kurorto savivaldybės sprendimą uždrausti muzikuoti prie kavinių su garso stiprinimo aparatūra: "Vis daugiau palangiškių supranta, kad netvarka mums patiems nenaudinga".

R.Pocevičius prisipažino kitą vasarą turintis planų įsigyti brangią aparatūrą, kuri garsą skleistų ir sukoncentruotų labai ribotoje erdvėje. Verslininkas su kaimynu jau yra nusipirkęs garso matuoklį, įstiklino terasą, kad triukšmas nesklistų į gatvę.

Žada žinomų vardų

Taip pat J.Basanavičiaus gatvėje veikiančios kavinės "Jūros užeiga" savininkas Aidas Jurkštas patikino, kad "brodvėjaus" primadona vadinama Vitalija Katunskytė ir šią vasarą dovanos savo dainas poilsiautojams. Atlikėja ne kartą viešai piktinosi kurorto valdžios sprendimu dėl garso ribojimo J.Basanavičiaus gatvėje. Reaguojant į tarybos sprendimą nutarta įrengti įstiklintą aikštelę muzikos mėgėjams.

V.Katunskytė savo koncertinį sezoną "Jūros užeigoje" pradės birželį. Vasaros sezono atidarymo proga kavinė poilsiautojams žada Edmundo Kučinsko pasirodymą.

Verslininkas A.Jurkštas irgi pripažino, kad atlikėjų honorarai labai priklausys nuo lankytojų srautų.

Gedulingų maršų negrieš

Kavinės "Paršelio rojus" Šventojoje savininko Gintauto Rekašiaus nuomone, sunkmetis turi ir teigiamų aspektų, nes padės subalansuoti atlikėjų apetitą ir užsakovų galimybes. "Visiems reikės daug ką perkainoti ir nusileisti ant žemės. Turbūt jau nebeteks išgirsti pareiškimų, kad be 5 tūkst. litų dainininkas ant scenos nelips", – samprotavo G.Rekašius.

Verslininko žiniomis, visos iki šiol vakaro programas rengdavusios kavinės ir klubai Šventojoje savo tradicijas tęs. "Muzikos spektras vasarą labai platus – nuo grupės "Diedukai.lt" iki Andriaus Mamontovo. Gedulingų maršų groti nežadame. Visgi suprantame, kad debesims aptraukus pajūrį gali netgi nemokamus koncertus rengti – žmonių neprisišauksi", – teigė šventojiškis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų