Pereiti į pagrindinį turinį

Pakrantei saugoti trūksta pasieniečių

2008-11-15 09:00
Pakrantei saugoti trūksta pasieniečių
Pakrantei saugoti trūksta pasieniečių / Vytauto Liaudanskio nuotr. Trauka: labiausiai jaunimą domino pasieniečių ginklai.

Pasieniečiai savo aštuonioliktųjų veiklos atkūrimo metinių proga surengė atvirų durų dieną. Pakviesti vyresnių klasių moksleiviai žavėjosi ne iškilmingomis kalbomis, o pasieniečių ginklais ir automobiliais.

Lapkričio 14-ąją pasieniečiai mini savo veiklos Klaipėdos krašte atkūrimo metines. Prieš aštuoniolika metų jame pradėjo veikti pirmasis Nidos pasienio postas. Dabar pakrančių apsauga turi keturias užkardas – Uosto, Kopgalio, Neringos ir Palangos. Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės laikinai einantis štabo vado pareigas Donatas Lengvinas prisiminė, jog pačioje pradžioje pasieniečiai dirbo nepavydėtinomis sąlygomis. "Nuo to laiko viskas labai pasikeitė. Dabar turime naujausią techniką, įrengtus postus. O tuo metu į tarnybą atėjome kaip civiliai, nieko neturėjome",– prisiminė D.Lengvinas.

Pakrančių apsaugos rinktinėje tuo metu dirbo apie šešiasdešimt pareigūnų. Dabar rinktinėje yra apie 500 darbuotojų. Ilgiausiai dirbantiems darbuotojams vadovybė įteikė Vidaus reikalų ministerijos apdovanojimus.

Anot D.Lengvino, šiuo metu rinktinei trūksta pasieniečių. "Visą spalio mėnesį skyrėme pasieniečių profesijai populiarinti. Patys lankėmės mokyklose ir mokinius kvietėme pas save. Ir šiandien į atvirų durų dieną pakvietėme vyresnių klasių mokinius",– sakė Pakrančių apsaugos rinktinės vadas. Jaunimui buvo pristatyta naujoji Medininkuose pastatyta moderni pasieniečių mokykla. Mokiniams pasakota apie pasieniečių darbą ir kasdienybę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų