Pereiti į pagrindinį turinį

Palangiškiai ir miesto svečiai šeštadienį grožėjosi įspūdingais amerikietiškais automobiliais. Didžiausią Lietuvos kurortą ketvirtą kartą sudrebino tarptautinis sąskrydis „American Spirit 2011“.

Į tradicinį renginį Palangoje šiemet susirinko apie pusantro šimto amerikietiškų automobilių mėgėjų su savo įspūdingomis transporto priemonėmis. Puse daugiau nei pernai. Jie atvyko ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos bei Suomijos.

Palangiškiai ir miesto svečiai įspūdingomis amerikietiškomis transporto priemonėmis galėjo pasigrožėti ir apžiūrėti aikštelėje prie degalinės „Statoil“, esančios Kretingos gatvės ir Liepojos plento sankryžoje.

Išvysti buvo galima ne tik apynaujus amerikietiškus automobilius, bet ir dar praėjusio šimtmečio viduryje pagamintas mašinas. Demonstruojami buvo ir amerikietišką dvasią atitinkantys motociklai.

Susidomėjusiųjų amerikietiškais automobiliais netrūko. Didžiausio dėmesio sulaukė įspūdingos praėjusio šimtmečio viduryje pagamintos mašinos. Susirinkusieji domėjosi automobiliais, fotografavosi prie jų.

Amerikietiškus automobiliai papuošė ir kurorto gatves. Kas valandą iš sąskrydžio aikštelės vyko jų mini paradai.

Pasibaigus sąskrydžiui, visi automobiliai išvažiavo į „Big cruise“. Visas mašinas buvo galima pamatyti ir J.Basanavičiaus gatvėje, ir Šventojoje.

Sąskrydžio metu automobilius vertino ir tarptautinė komisija. Atskirose nominacijose vertinamos ne tik mašinos, bet ir amerikietiški bei amerikietišką dvasią atitinkantys motociklai. Nugalėtojai buvo apdovanoti.

Tarptautinio sąskrydžio „American Spirit 2011“ metu buvo galima išvysti ne tik automobilius ir motociklus. Atėjusiųjų laukė ir kitos pramogos. Indėnų vadas Vinetu supažindino su indėnų kultūra bei mokė šaudyti iš lanko.

Eksponuojama buvo ir autentiška JAV jūrų pėstininkų korpuso pirmos divizijos penkto pulko antro bataliono ekipuotė bei ginklų kopijos. Jas demonstravo airsoft klubas „Perkūnas“ iš Klaipėdos.

Šios pramogos taip pat sulaikė didelio susidomėjimo.

Šventės metu vyko ir akrobatinio važiavimo motociklu pasirodymas. Triukus atliko daugkartinis Baltijos, Europos motoakrobatų čempionatų nugalėtojas Arūnas Gibieža.

Renginio pabaigoje susirinkusiųjų laukė rokabili trio „Jet-Sons“ iš pietų Lenkijos koncertas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų