Pereiti į pagrindinį turinį

Iš Palangos skraidins į Rygą

2009-04-02 09:00
Iš Palangos skraidins į Rygą
Iš Palangos skraidins į Rygą / Nerijaus Jankausko nuotr. Prognozės: T.Vizgirdos nuomone, tiesioginis reisas Palanga – Ryga atneš naujų vėjų į Vakarų Lietuvos verslą.

Vakarų Lietuvos gyventojams Latvijos sostinė tapo pasiekiama ranka. Vakar iš tarptautinio Palangos oro uosto pradėti organizuoti tiesioginiai reguliarūs skrydžiai į Rygą.

Išpirko visus bilietus

Pirmasis reisas lėktuvu Palanga – Ryga sulaukė didelio pasisekimo. Visi bilietai buvo išpirkti – į Latvijos sostinę išskrido 52 keleiviai. Iš Rygos į Palangą atskrido 48 žmonės.

Skrydį iš Palangos į Rygą organizuoja didžiausia Baltijos šalyse oro bendrovė „airBaltic“.

Aviakompanijos viceprezidentas ir generalinis direktorius Lietuvoje Tadas Vizgirda tvirtino, jog dėl šio reiso derybos truko dvejus metus.

Tikimasi, kad šie skrydžiai į Lietuvos pajūrį pritrauks daugiau turistų iš Skandinavijos šalių, Vokietijos, taip pat paskatins Vakarų Lietuvos gyventojus dažniau kelionėms rinktis lėktuvus.

„Klaipėda yra sparčiai augantis šalies didmiestis, verslo koncentracijos vieta, todėl patogūs skrydžiai labai aktualūs. Reisas Palanga – Ryga atneš naujų vėjų į Vakarų Lietuvos regioną. Vykstant verslo reikalais į užsienį, nebereikės automobiliu važiuoti į Vilniaus ar Rygos oro uostą. Tai keliaujantiems sutaupys daug laiko bei kaštų“, – tvirtino T.Vizgirda.

Vasarą skraidys dažniau

Žiemos sezono metu įmonės „airBaltic“ lėktuvai iš Palangos į Rygą ir atgal skraidys aštuonis kartus per savaitę – du kartus pirmadieniais, po vieną – kitomis dienomis. Vasaros sezono metu – du kartus per dieną.

Reisas bus aptarnaujamas 52 vietų lėktuvu „Fokker 50“, skrydis truks apie 45 minutes, o bilietas į vieną pusę, įskaitant mokesčius, kainuos apie 125 litus.

Iš Latvijos sostinės bendrovė „airBaltic“ siūlo per 50 tiesioginių skrydžių į įvairius pasaulio miestus. Yra 35 kryptys, kur Rygoje skrydžio laukimo laikas, atskridus iš Palangos, siekia tris valandas.

Padės pasiekti Vokietiją

Tarptautinio Palangos oro uosto direktorius Leonas Kvietkauskas džiaugėsi, kad jau trečia aviakompanija čia pradeda vykdyti skrydžius.

„Skrydis į Rygą Vakarų Lietuvos keleiviams bus gera jungtis su Vokietijos miestais. Dabar į šią šalį skrydžiai iš Palangos nėra organizuojami. Reisas Palanga – Ryga turėtų būti labai populiarus“, – tikisi L.Kvietkauskas.

Pasak T.Vizgirdos, įmonė „airBaltic“ iš Rygos neturi skrydžių į Frankfurtą, tačiau yra į Hanoverį. O iš šio miesto nesunkiai bus pasiekiami ir kiti.

Tiesioginis skrydis iš Palangos į Hamburgą ir atgal buvo panaikintas prieš pusantrų metų. Dėl to prarasta nemažai turistų iš Vokietijos.

Klaipėdos miesto mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė apgailestavo, kad iš Palangos nėra organizuojamas tiesioginis skrydis į Vilnių. Tačiau įmonė „airBaltic“ nežada jo vykdyti.

T.Vizgirdos teigimu, šis reisas neperspektyvus, nes Vilniuje nėra daug persėdimų.

„O kad žmonės skristų tik iki Vilniaus, reikia, jog būtų prastesni Lietuvos keliai“, – tvirtino T.Vizgirda.

Tariasi dėl reiso į Hamburgą

Vasaros sezono metu nuo gegužės pradžios iš Palangos oro uosto bus organizuojamas reguliarus reisas į Turkijos kurortą Antaliją. Šis reisas organizuojamas treti metai.

Anot L.Kvietkausko, šie kartą per savaitę organizuojami skrydžiai pasiteisino. Į Antaliją nuolat išskrenda pilni lėktuvai. Vasaros sezono metu Rusijos oro kompanija „UTair“ skraidins keleivius maršrutu Palanga–Maskva ir atgal.

Oro kompanija SAS nuo birželio 1 d. atidarys dar vieną – trečią per dieną skrydį į Kopenhagą. Iš ten oro uosto tranzitu galima patogiai nuskristi į kitas Europos bei likusio pasaulio šalis.

L.Kvietkausko teigimu, bandoma suorganizuoti ir skrydį į Hamburgą, tačiau kaip tai bus, neaišku.

Dabar iš Palangos oro uosto du kartus per dieną vykdomi reisai į Kopenhagą, du kartus per savaitę – antradieniais ir šeštadieniais – į Oslą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų