Pereiti į pagrindinį turinį

Pamirštas ženklas stebino vairuotojus

2013-09-03 16:45

Dituvoje buvusį greičio matuoklį į kitą vietą pastatę kelininkai buvo pamiršę perkelti ir apie radarą informuojantį kelio ženklą. Tai sukėlė kai kurių vairuotojų pasipiktinimą.

Dituvoje buvusį greičio matuoklį į kitą vietą pastatę kelininkai buvo pamiršę perkelti ir apie radarą informuojantį kelio ženklą. Tai sukėlė kai kurių vairuotojų pasipiktinimą.
Greičio matuoklis, prieš kurį nebuvo apie tai įspėjančio ženklo, kurį laiką piktino vairuotojus, važiuojančius iš Priekulės Klaipėdos link.

Anksčiau radaras stovėjo Dituvos teritorijoje. Tačiau kelininkai radarą perkėlė už 200 metrų, o apie tai įspėjantį ženklą perkelti pamiršo.

Vairuotojų nuomone, kol šio ženklo nebuvo, radaro užfiksuoti greičio pažeidėjai neturėtų būti baudžiami.

„Aš pats vairuoju saugiai, tačiau noriu padėti kitiems. Prieš greičio matuoklį turi stovėti įspėjamasis ženklas. Kodėl turi būti taikomos nuobaudos už kažkieno aplaidumą?“ – klausė vienas vairuotojų.

Įmonės „Klaipėdos regiono keliai“ direktoriaus pavaduotojas Vytautas Gružas aiškino, kad radarą į naują vietą perkėlė įmonė „Lemminkainen Lietuva“, kuri tiesia Priekulės aplinkkelį. Įrenginį reikėjo iškelti, nes šis buvo atsidūręs sankryžoje – vietoje, kur naujas kelias įsilies į pagrindinį.

„Jie turėjo perkelti ir įspėjantį ženklą“, – tvirtino pavaduotojas, tačiau pabrėžė, kad keliuose vairuotojams reikia važiuoti normaliu greičiu – tada nereikės pykti, kad ženklas neperkeltas.

„Visi pyksta, nes patys kalti. Jei visi vairuotojai būtų protingi, radarų išvis nereikėtų“, – pabrėžė V.Gružas.

„Labai atsiprašome vairuotojo, kuris važiavo savo pasirinktu greičiu ir pamatė radarą, o apie tai įspėjančio ženklo nebuvo, ir kuriam sugadinome kelionę. Tai didžiulis nusižengimas. Labai blogai. Atsiprašome“, – tvirtino įmonės „Lemminkainen Lietuva“ Vakarų regiono direktorius Algirdas Alūzas.

Pasak jo, šis ženklas jau pastatytas savo vietoje.

Komentaras
Mindaugas Džermeika
Klaipėdos kelių policijos biuro Administracinės veiklos poskyrio viršininkas

Mes kontroliuojame eismo saugumą. Jei vairuotojas viršija greitį ir tai užfiksavo greičio matuoklis, jis turi atsakyti už pažeidimą. Toks mūsų darbas. Jei nebuvo įspėjamojo ženklo apie matuoklį, nors šis privalėjo būti, vairuotojas gali apskųsti mūsų sprendimą. Įrodinėti, kad jis pažeidimą padarė, nes nebuvo įspėtas. Kaip teismas nuspręs, taip mes ir darysime. Jei vairuotojas tokioje situacijoje būtų pripažintas teisiu, panaikintume nuobaudą. Tačiau saugaus eismo reikia laikytis visada.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų