Pereiti į pagrindinį turinį

Paplūdimiuose keis stulpus

2015-04-27 16:00

Uostamiesčio paplūdimiuose nebeliks stacionarių, gelžbetoninių radiofikacijos stulpų, ant kurių kabinami garsiakalbiai. Šiuos stulpus planuojama pakeisti naujais, kuriuos būtų galima surinkti kiekvieno sezono pabaigoje, o kito pradžioje vėl pastatyti.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad dabartiniai stulpai, ant kurių kabinami garsiakalbiai, yra atgyvenę.

"Tai yra blogas paveldas. Visiškai nusidėvėję. Kasmet stulpams remontuoti, atstatyti, laidams atnaujinti skiriama apie 10 tūkst. eurų. Tai pinigų metimas į balą. Prie tų stulpų sudėtinga privažiuoti ir bokšteliui. Taip pat dažnai po žiemos jie būna išvartyti", – padėtį nusakė vadovas.

Smiltynės, Melnragės ir Girulių pliažuose vietoje senų stulpų ketinama pasirinkti kilnojamuosius. Jie būtų pastatomi sezono pradžioje, o pabaigoje surenkami ir nuvežami į sandėlį. Tada būtų išvengta stulpų išvartymo. Ant stulpų bus kabinami radijo bangomis valdomi garsiakalbiai.

Pirmąjį tokį ketinama pastatyti ir išbandyti šiemet. Dėl tikslios vietos, kur jis bus įrengtas, dar neapsispręsta. Kitais metais planuojama tokius stulpus įrengti visuose paplūdimiuose.

"Šiemet dar versimės su senais. Tik išbandysime naują sistemą. Tačiau kitą sezoną turėtume sulaukti permainų", – tvirtino direktorius.

Naujieji stulpai būtų įrengti ne prie kopų, o prie persirengimo kabinų. Kiek jų reikėtų, dar nėra aišku. Nežinoma ir kiek kainuotų įrengti naujus stulpus.

"Tai nebūtų dideli pinigai, tačiau konkrečios sumos įvardyti negaliu. Kai vieną įrengsime, tada žinosime", – komentavo direktorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų