Pereiti į pagrindinį turinį

Paplūdimyje garbaus amžiaus moterį ištiko insultas

2015-06-24 14:27
Vytauto Petriko nuotr.

Po Joninių meteorologai prognozuoja, kad prasidės tikroji vasara – vyraus šilti orai. Gelbėtojai poilsiautojus įspėja į paplūdimį eiti, atsižvelgiant į savo sveikatos būklę. Priešingu atveju iš pliažo gali tekti išvykti greitosios pagalbos automobiliu į ligoninę.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad prieš kelias dienas, kai vyravo šilti orai, paplūdimyje įvyko nelaimė.

Kopose saulės voniomis besimėgavusią 73 moterį ištiko insultas. Pasak A.Siakki, garbaus amžiaus paplūdimio lankytoja dar prieš nelaimę skundėsi, kad turi sveikatos problemų.

Moteris iš paplūdimio greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežta į ligoninę.

„Buvo saulėta, šilta. Moteris deginosi kopose. Matyt, to užteko, kad ją ištiktų insultas“, – spėjo pavaduotojas.

A.Siakki tvirtino, kad panašių atvejų vasaros sezono metu būna daug. Dėl to garbaus amžiaus poilsiautojams patarė į pliažą ateiti ryte ar vakare.

„Žmonės, eidami į paplūdimį, esant karštiems orams, turi įvertinti savo sveikatos būklę. Garbaus amžiaus žmonėms tikrai nereikėtų eiti per pietus, kai būna karščiausia. Oras karštas, smėlis – taip pat ir sveikata pablogėja. Tačiau tokio patarimo paiso nedaugelis“, – tvirtino pavaduotojas.

A.Siakki pasakojo, kad taip pat būna atvejų, kai garbaus amžiaus žmonės į paplūdimį ateina ryte, užsibūna iki pietų, o tada jiems pasidaro bloga.

Karštomis dienomis daug jų užsuka pas pliažuose budinčias slaugytojas. Prašo pamatuoti kraujospūdį, geria vaistus.

Medikų pagalbos prireikia ir jaunoms merginoms, kurios laikosi dietų, mažai valgo. Leidžiant karštą dieną paplūdimyje, joms taip pat neretai pasidaro bloga. Pasitaiko, kad ir nualpsta.

„Reikia save pasaugoti. Rūpintis sveikata. Neiti į paplūdimį, kai yra karščiausia, jei silpna sveikata“, – patarė pavaduotojas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų