Pereiti į pagrindinį turinį

Parama moksleiviui – 156 litai

2010-07-16 05:00
Tvarka: norint, kad vaikai mokykloje nemokamai maitintųsi nuo mokslo metų pradžios, dokumentus reikia susitvarkyti iki rugpjūčio 25 d.
Tvarka: norint, kad vaikai mokykloje nemokamai maitintųsi nuo mokslo metų pradžios, dokumentus reikia susitvarkyti iki rugpjūčio 25 d. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdiečiai jau gali tvarkytis dokumentus, kad jų atžalos nuo naujų mokslo metų pradžios gautų nemokamą maitinimą. Bus teikiama parama ir mokinio reikmenims įsigyti.

Dokumentus, kad būtų skirtas nemokamas maitinimas, galima pateikti iki rugpjūčio 25 d. Pagrindiniai popieriai – įrodymai apie šeimos pajamas. Maitinimas bus skiriamas tik tiems vaikams, kurių šeimose vienam asmeniui per mėnesį tenka 525 litai.

Prašymą dėl nemokamo maitinimo turi užpildyti vienas iš tėvų arba pats moksleivis, jei jis yra pilnametis.

Šeimoms, kurių pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra 525 litai, o išimtiniais atvejais – ir 700 litų, bus skiriama ir parama mokinio reikmenims įsigyti. Paramos dydis – 156 litai. Jei moksleivis auga socialinės rizikos šeimoje, parama jam teikiama ne pinigais, o mokymosi priemonėmis.

Prašymai gauti tokią paramą priimami iki spalio 20 d. Vėliau tokia parama nebebus skiriama.

"Nors laiko susitvarkyti dokumentus dar yra pakankamai, į mus jau kreipėsi nemažai klaipėdiečių", – teigė Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Dokumentus norintys pateikti miestiečiai turi iš anksto registruotis Socialinių išmokų poskyriuose.

Šiaurinės miesto dalies gyventojai (iki Baltijos pr.) aptarnaujami Vytauto g. 13 esančio pastato 3-iajame aukšte, o pietinėje miesto dalyje gyvenantys klaipėdiečiai priimami Laukininkų g. 19A.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų