Pereiti į pagrindinį turinį

Pareigūnai su ausinėmis važinėjančių dviratininkų bausti negali

2013-07-24 16:38
Dviratininkams nedraudžiama važiuojant būti su ausinėmis
Dviratininkams nedraudžiama važiuojant būti su ausinėmis / Vytauto Petriko nuotr.

Dėl vietos ant šaligatvių su dviratininkais konkuruojantys pėstieji tvirtina, jog šie kelia pavojų dar ir todėl, kad važinėja su ausinėmis ir dėl to negirdi, kas aplink juos vyksta.

Nuo dviratininkų dažniausiai nukenčia pagyvenę žmonės ir vaikai. Ne vienas pargriautas pėsčias žmogus yra minėjęs, kad važiuojantieji dviračiu mano esą privilegijuoti, o jei jie dar ir su ausinėmis, tai pasaulis aplink juos išnyksta.

Klaipėdos kelių policijos biuro viršininko pavaduotojas Mindaugas Džermeika paaiškino, kad Kelių eismo taisyklės nedraudžia dviratininkams ar kitų transporto priemonių vairuotojams būti su ausinėmis. Svarbu, kad muzikos ar kitokių įrašų klausymasis netrukdytų susivokti situacijoje, o vairuotojas girdėtų garsinius signalus, kurie jam būtini.

"Jeigu pareigūnai pastebėtų gatvėje besiblaškantį dviratininką ir suprastų, jog jis pavojingai elgiasi todėl, kad yra su ausinėmis ir negirdi aplinkinių garsų, tokį gali įspėti ar pareikalauti nusiimti ausines. Tačiau bausti neturėtų už ką. Vairuojant negalima naudotis mobiliojo ryšio telefonu, o apie ausines taisyklėse neužsimenama. Be to, man neteko girdėti, kad koks nors eismo įvykis būtų įvykęs dėl panašių priežasčių", – tikino M.Džermeika.

Vis dėlto pareigūnas patvirtino, jog dviratininkai mūsų gatvėse nesilaiko daugybės jiems privalomų reikalavimų ir yra priskiriami prie daugiausiai pažeidimų padarančių eismo dalyvių.
Bene dažniausiai dviratininkai nusižengia per perėjas ne vesdami dviračius, o jas įveikę važiuodami.

"Gatvėse dirbantys pareigūnai pastebėjo, jog dviratininkai neretai jaučiasi taip, lyg jiems viskas būtų leidžiama", – teigė M.Džermeika.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų