Pereiti į pagrindinį turinį

Parkui vadovauti rengiasi neringiškiai

2013-02-24 18:24
Parkui vadovauti rengiasi                 neringiškiai
Parkui vadovauti rengiasi neringiškiai / DMN archyvo nuotr.

Neoficialiais duomenimis, Neringos savivaldybės tarybos narė Aušra Feser ketina tapti rimta pretendente į laisvą Kuršių nerijos nacionalinio parko direktoriaus postą.

Pretenduos tarybos narė?

Nuo šių metų pradžios dėl asmeninių priežasčių Kuršių nerijos nacionalinio parko direktoriaus vietą paliko Tomas Tukačiauskas. Neoficialiais duomenimis, atsilaisvinus šiai pareigybei, į ją pretenduoja Neringos savivaldybės tarybos narė A.Feser.

„Girdėjau, kad mano partijos kolegė A.Feser ketina pretenduoti į Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovės vietą. Tai nėra didelė staigmena. Mums labai svarbu, kad į šį postą ateitų žmogus, gerai žinantis šio krašto specifiką“, – sakė Neringos savivaldybės tarybos narys A.Burkšas.

Pati A.Feser šio fakto nei patvirtinti, nei paneigti negalėjo, nes yra išvykusi į Indiją.

Ieškos valstybės rezerve

Vakar Saugomų teritorijų tarnyba skelbimą dėl konkurso į šią tarnybą atidavė „Valstybės žinioms“, bet jis dar neatspausdintas. Kai skelbimas bus paviešintas, per tą laiką pretendentai turi dvi savaites pateikti dokumentus.

„Mes patikrinsime, ar valstybės rezerve nėra kandidatūrų, kurios galėtų pretenduoti į šį postą be konkurso, jei nerasime, tada viešai paskelbsime konkursą“, – teigė Valstybės tarnybos departamento atstovas Tarnybos sąlygų skyriaus vedėjas Aistis Rusteika.

Per pastaruosius aštuonerius metus Kuršių nerijos nacionaliniame parke keičiasi jau penktas vadovas. Paprastai į šį postą konkurse būna 3–4 pretendentai. Egzaminas vyksta raštu ir žodžiu. Iš 100 klausimų pusę pateikia Vidaus reikalų ministerija, pusę – Saugomų teritorijų tarnyba.

„Mes prašome, kad pretendentas į vadovus pateiktų bendrą programą, kaip jis įsivaizduoja savo darbą, kokie prioritetai, nuo ko jis pradėtų“, – pasakojo Saugomų teritorijų tarnybos vadovė Rūta Baškytė.

Nelengvas postas

Dėl to, kad vadovai parke keičiasi pakankamai dažnai, esą lemia keletas aplinkybių. Pasak R.Baškytės, nėra lengva gyventi šioje teritorijoje, Direkcija turi tarnybinį butą Klaipėdoje, bet kasdien tenka važinėti 40 km.

„Ir pačių žmonių specifika yra keista. Vadovai persekiojami, fotografuojami, tvyro įtempta situacija kolektyvo viduje, bet, manau, ji gerėja. Teismų maratonas dėl statybų dar nepasibaigęs, emocijų daug, aistrų daug, didžiulė erzelynė, todėl ne visi tai atlaiko“, – mano R.Baškytė.

Parkui iki 2005 m. vadovavo Vladas Portapas, po jo – Aurelija Stancikienė, Jolanta Bernotaitė, Tomas Tukačiauskas. Visi pasitraukė dėl asmeninių ar kitokių aplinkybių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų