Pereiti į pagrindinį turinį

Pasaulinę turizmo dieną Klaipėdoje – aibė veiklų

2024-09-27 09:31

Penktadienį ir šeštadienį uostamiestyje bus švenčiama Pasaulinė turizmo diena. Be to, šį savaitgalį Klaipėdoje vyks ir renginys „Švyturių ralis“, taip pat kviesiantis į pažintines bei pramogines keliones.

Norinčiųjų eilė – ilga

Šiandien, nuo 10 iki 16 val., visi laukiami burlaivyje „Meridianas“. Čia vyks nemokamos veiklos – susitikimas su kelionių po Lietuvą ekspertais, taip pat dalyviai pasitikrins žinias apie Lietuvos etnografinius regionus, vaišinsis gintaro arbata, nealkoholiniu grogu ir legendinėmis „smėlio juostelėmis“. Burlaivyje gros didžėjus.

Taip pat nuo 10 iki 18 val. bus galima apsilankyti Laikrodžių muziejuje ir Prano Domšaičio galerijoje.

Nuo 12 val. prasidės ekskursijos. Į kai kurias jų registracija jau baigta, o dalyvių skaičius – viršytas. Pasak Klaipėdos turizmo informacijos centro (KTIC) direktorės Romenos Savickienės, negalintieji dalyvauti prašomi apie tai pranešti, kadangi norinčiųjų eilė – ilga.

Šiek tiek didiname skaičius.

„Galvojome iš pradžių vienas ekskursijas rengti po 15 žmonių, dabar darome po 25. Šiek tiek didiname skaičius. Su nemokamomis ekskursijomis taip būna, kad prisirašo labai daug ir neateina“, – sakė R. Savickienė.

Į šiandien 12 val. vyksiančią ekskursiją po laivus „Meridianą“ ir „Sūduvį“ vietos nebeliko, tačiau į 15 val. ekskursiją vietų dar yra.

16 val. Liepų g. 47, „Memel Automuseum“, vyks diskusija „Klaipėdos objektai ir renginiai turizmo veiklos vystymui“, skirta turizmo srities profesionalams.

17, 18 ir 19 val. vyks ekskursija po ekspoziciją „Guten Tag. Šv. Jono bažnyčios atstatymas“. Ekskursijos vieta: Pylimo g. 2A, Kurmarkos bastiono poterna, įėjimas į ekspoziciją nuo buvusio vandens griovio pusės. Vietų nurodytais laikais dar yra.

Romena Savickienė. Vytauto Petriko nuotr.

Kvies ir į muziejus

Šeštadienį 10 ir 13 val. organizuojama dar viena ekskursija – galvosūkių žaidimas su gidu „Dingusi karalystė“. Ekskursijos-žaidimo metu dalyviai susipažins su karališkuoju Klaipėdos laikotarpiu. Vietų buvo likę tik į 10 val. ekskursiją.

Taip pat šeštadienį nuo 11 val. KTIC (Turgaus g. 7) vyks žaidimas „Klaipėdos senamiesčio paslaptys“, kurio metu bus galima laimėti įvairių prizų. Registracija nereikalinga.

Paskutinė ekskursija „Klaipėdos raštai“ po Klaipėdos senamiestį planuojama 13 ir 15 val., jos metu bus lankomos puošnių Mažosios Lietuvos tautinio kostiumo detalių ekspozicijos ir audimo galerijos.

Dedikacija – švyturiams

Šeštadienį startuos „Švyturių ralis“. Nuo 12 val. Klaipėdos piliavietėje vyks švyturių edukacijos, klaviatūrų mėtymo čempionatas, dirbtuvės vaikams, diskusija apie švyturius, sportinės veiklos – laipiojimas ir lindihopo šokis.

12 val. prie „Švyturio“ arenos vyks mažųjų automobilių „minicars“ pasirodymas. 14 val. jie važiuos maršrutu nuo arenos iki Piliavietės.

Žadama, kad visą dieną pramogų netrūks tiek vaikams, tiek ir suaugusiesiems. Vakare renginį vainikuos atlikėjo Karolio Rupkaus koncertas bei finišuojančių ekipažų sutikimas ir dalyvių apdovanojimai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų