Pereiti į pagrindinį turinį

Paskelbta Metų klaipėdietė

2009-03-07 09:00
Paskelbta Metų klaipėdietė
Paskelbta Metų klaipėdietė / V.Liaudanskio nuotr. Metų klaipėdietė I.Grubliauskienė tvirtino, jog pelnytas titulas - visos Pilies džiazo festivalio komandos nuopelnas.

Metų pradžioje startavę tradiciniai dienraščio "Klaipėda" organizuojami rinkimai vakar pasiekė kulminaciją – iškilmingoje ceremonijoje Metų klaipėdiete paskelbta ir tituluota Inga Grubliauskienė.

Džiazo festivalio vėliavnešė

Dienraščio vyriausiajam redaktoriui Valdemarui Puodžiūnui pranešus skaitytojų verdiktą, ketvirtosios atžalos besilaukianti moteris sunkiai tramdė susijaudinimą, o gausiai į "Navalio" viešbučio restoraną susirinkę iškilmių dalyviai šią žinią palydėjo aplodismentais ir šūksniais.

"Ši didelė garbė daugiau skirta ne man, kaip asmeniui, o pačiam džiazo festivaliui. Kai paskelbėme, kad šiemet jo nebus, sulaukėme labai daug skambučių, elektroninių laiškų su apgailestavimais. Manau, kad šis titulas – postūmis tęsti renginio tradicijas. Pati save laikau mažu rakteliu, kuris užveda didelį variklį. Nuoširdžiai sakau, kad labai sutrikau, maniau, kad laimės kita moteris, tai buvo labai netikėta", – po titulavimo emocijomis dalijosi Metų klaipėdietė.

Pažadėjo mažą staigmeną

Dienraščio skaitytojai I.Grubliauskienei savo simpatijas skyrė už nenuilstamą triūsą, organizuojant ir puoselėjant garsiausią uostamiesčio muzikinį renginį – Klaipėdos Pilies džiazo festivalį, kuris miesto ir visos šalies vardą garsina net už Europos ribų.

Pastaruosius penkerius metus tvirtai šio renginio vairą savo rankose laikiusi moteris prisipažino, jog tos aukštumos, į kurias festivalis įkopė 2008-aisiais, jubiliejiniais metais, dar ir šiandien atrodo kaip saldus miražas. Ingos rūpesčiu praėjusiais metais taip pat buvo sudarytas ir išleistas 15 metų Pilies džiazo festivalio istoriją vainikavęs fotoalbumas "Džiazas. Klaipėda. Mes".

Pati būdama daugiavaikė mama, I.Grubliauskienė suranda laiko bei energijos ir kitoms gražioms iniciatyvoms, apie kurias neretai žino tik artimiausia jos aplinka. Klaipėdietė laikosi nuostatos, kad gerus darbus reikia daryti garsiai nesiafišuojant. Tačiau Metų klaipėdietės titului moterį siūliusieji tarp kitų nuopelnų neužmiršo paminėti Ingos rūpesčio vaikų namų jaunuoliais, kuriant įspūdingą šventę šios įstaigos abiturientams.

Nors Pilies džiazo festivalio rengėjai pranešė, jog šiemet renginys nebus organizuojamas, po iškilmingo titulavimo Inga intrigavo, jog mažo siurprizo tikėtis verta.

Įteikė tradicines regalijas

Prieš paskelbdamas Metų klaipėdietę ir įteikdamas tradicines regalijas – menininko Vytauto Karčiausko sukurtą sagę bei veržlų pajūrio paukščio skrydį simbolizuojančią statulėlę – V.Puodžiūnas pastebėjo, jog Klaipėda vis dar turi stiprių gerų, gražių, darbščių ir iniciatyvių moterų potencialą.

"Kaip ir kaskart pasakau, tai truputį yra ir žaidimas, todėl į viską žiūrėkime lengvai, su šypsena ir tikėdami, kad žmonės balsavo nuoširdžiai ir taip įvertino kiekvienos jūsų indėlį į mūsų miesto gyvenimą", – kalbėjo dienraščio vadovas.

Dovanomis ir sveikinimais Metų klaipėdietę pagerbė miesto meras Rimantas Taraškevičius bei Klaipėdos apskrities viršininkas Arūnas Burkšas, taip pat neoficialia renginio globėja vadinama Kazimira Prunskienė.

Ir laureatė, ir kitos finalinio septynetuko moterys buvo pamalonintos ištikimų renginio rėmėjų bei partnerių dovanomis. Kaip ir jau išrinktosios Metų klaipėdietės, šiųmetė titulo savininkė nuo šiol galės pasipuošti prabangia bendrovės "Laimės tiltas" įsteigta dovana – briliantais inkrustuotu "Chopard" aukso žiedu.

Rėmėjai krizės nepabūgo

"Sothys" grožio institutas visoms finalininkėms dovanojo "Sothys", o bendrovė "Mirabella" – "Burberry" kosmetikos rinkinius, dovaną I.Grubliauskienei įteikė ir bendrovės "Shiseido" atstovai.

Uostamiesčio telekomunikacijų bendrovė "Balticum TV" šiųmečio septynetuko moteris apdovanojo piniginiais prizais šios įmonės paslaugoms įsigyti, o atlikėjas Edmundas Kučinskas įteikė kvietimus į savo koncertą. Pavasariškas gėlių kompozicijas svarbiausioms vakaro herojėms bei visoms ankstesniais metais išrinktoms Metų klaipėdietėms sukūrė gamtos studija "Puokštė".

Dienraščio vyriausiasis redaktorius V.Puodžiūnas pasidžiaugė, jog ekonominė krizė neišgąsdino Metų klaipėdietės mecenatų – generalinis rėmėjas bendrovė "Mūsų laikas" renginiui ištikimas jau šešerius metus. Pagrindiniais šių metų rinkimų rėmėjais tapo naftos perdirbimo bendrovė "Mažeikių nafta" bei telekomunikacijų įmonė TEO LT.

Rinko iš 41 pretendentės

Šiemet į garbingą titulą buvo pasiūlyta rekordiškai daug – 41 kandidatė, iš kurių dienraščio skaitytojų valia buvo išrinktos septynios moterys.

Be I.Grubliauskienės, Metų klaipėdiete šiais metais pretendavo tapti Seimo narė Agnė Bilotaitė, choreografijos studijos "Inkarėlis" direktorė Irena Marijone Gelgutienė, Socialinių problemų sprendimo asociacijos prezidentė Nijolė Hansen, Klaipėdos apskrities nevaisingų šeimų bendrijos pirmininkė Natalija Istomina, uostamiesčio kamerinio orkestro meno vadovė Liuda Kuraitienė, legendinė lengvaatletė, daugkartinė pasaulio ir Europos senjorų čempionė Jadvyga Putinienė.

Renginio išvakarėse atidarius balsadėžes, redakcijos darbuotojams teko nelengva užduotis suskaičiuoti tūkstančius balsavimo lapelių. Nors skaitytojai gausių simpatijų nepagailėjo nė vienai pretendentei, tačiau ryškiausia konkurencija vyko tarp trijų nominančių, kurios pelnė apylygiai balsų. Kad rinkimų lydere tapo I.Grubliauskienė, paaiškėjo tik suskaičiavus balsus, atiduotus trumposiomis SMS žinutėmis.

Ir sveikino, ir linksminosi

Į iškilmingą Metų klaipėdietės pagerbimo vakarą susirinkę kviestiniai svečiai ne tik sveikino garbias moteris, bet ir linksminosi.

Kaip ir patį pirmąjį kartą, šiemet Metų klaipėdietės šventinis vakaras vyko "Navalio" viešbutyje.

Vakaro dalyviai smaguriavo "Navalio" restorano meistrų sukurtais kulinariniais šedevrais bei gurkšnojo tauriuosius gėrimus, kuriais vaišino ištikimas renginio rėmėjas – bendrovė "Mineraliniai vandenys".

Jau tapo įprasta, jog šventinėje Metų klaipėdietės scenoje žiba pačios ryškiausios Lietuvos estrados ir operos žvaigždės. Susirinkusiuosius užburiančiais balsais žavėjo populiariosios klasikos kūrinius atliekančių vaikinų trio "el Fuego", paeiliui sceną užleidę klaipėdiečiui E.Kučinskui, o galiausiai – uostamiesčio grupei "Trys apelsinai".


Metų klaipėdietės titulas suteiktas

2003 m. – Skaistutė Idzelevičienė, sportinių šokių ansamblio "Žuvėdra" vadovė

2004 m. – Klaudija Bobianskienė, Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja

2005 m. – Aldona Grigaliūnienė, Atėnų paraolimpiados čempionė kūno kultūros mokytoja

2006 m. – Olga Žalienė, Lietuvos jūrų muziejaus direktorė

2007 m. – Kristina Vintilaitė, Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje

2008 m. – Žaneta Norkuvienė, daugiavaikė mama, auginanti tris savus ir tris globojamus vaikus

2009 m. – Inga Grubliauskienė, Klaipėdos Pilies džiazo festivalio vadovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų