Pereiti į pagrindinį turinį

Paštininkai kalėdinius sveikinimus pristatys laiku

2009-12-18 11:42
Nevėluos: nors pastaruoju metu siunčiamų laiškų kiekiai yra gerokai išaugę, paštininkai žada, jog adresatus jie pasieks laiku.
Nevėluos: nors pastaruoju metu siunčiamų laiškų kiekiai yra gerokai išaugę, paštininkai žada, jog adresatus jie pasieks laiku. / Evaldas Butkevičius

Artėjant šventėms klaipėdiečiai ėmė panikuoti, jog jų artimieji bei draugai liks be kalėdinių sveikinimų ar dovanų – išaugus siunčiamų laiškų bei siuntų kiekiui jie adresatus pasiekia pavėluotai.

Klaipėdietis Tomas jau daugiau kaip prieš mėnesį užsienio internetiniuose tinklalapiuose užsakė kalėdines dovanas savo artimiesiems, tačiau jų iki šiol negavo. Vyriškis baiminasi, jog jei šio siuntinio jis negaus iki kitos savaitės vidurio, jo artimieji liks nepasveikinti.

Pašnekovas patikino, jog lapkričio viduryje užsakyta siunta jo namus turėjo pasiekti vėliausiai po dviejų savaičių – gruodžio pradžioje.

Lietuvos pašto Komunikacijos skyriaus viršininkė Jurgita Surplienė patvirtino, jog jau nuo pat gruodžio pradžios pašto siuntų srautai yra gerokai išaugę, tačiau kol kas darbuotis suspėjama, tad nei laiškai, nei siuntos vėluoti neturėtų.

Vis dėlto specialistė pripažino, jog laiškai ar siuntiniai siunčiami iš užsienio gali vėluoti, tačiau ne dėl Lietuvos pašto kaltės.

"Pastebėjome, kad pastaruoju metu yra itin suaktyvėjusi prekyba internetinėse parduotuvėse, kurių prekės dažniausiai pristatomos oro paštu. Tad tokios siuntos gali vėluoti dėl to, jog šiuo metu yra itin ribotas skrydžių į Lietuvą skaičius", – paaiškino J.Surplienė.

Be to, pasak jos, užsakant prekes internetu, jų pristatymo terminas priklauso ir nuo kitų veiksnių – kaip greitai pardavėjas jas pateikia siuntimui bei kaip greitai jas apdoroja siuntas išsiunčiančios šalies paštas.

Anot J.Surplienės, jeigu siuntos į Lietuvą išsiųstos registruotu paštu, tuomet jų gavėjai užsienio paštų internetinėse svetainėse esančiose siuntų paieškų sistemose "Track and trace" pagal siuntos numerį gali sužinoti visą išsamią informaciją – kada siunta išsiųsta, kada ji pasiekė Lietuvą ir per kiek laiko pristatyta iki galutinio gavėjo.

Nors siunčiamų laiškų kiekiai taip pat išaugo, pasak pašto atstovės, panikuoti, jog jie adresatus pasieks pavėluotai, nereikėtų. Jos teigimu, siuntų bei laiškų skaičius stebimas kasdien, tad jei jų kiekiai dar labiau išaugs, į pagalbą bus pasitelkta papildomai pašto darbuotojų.

J.Surplienė pabrėžė, jog norint suspėti apdoroti didelį kiekį šventinės korespondencijos ir laiku pradžiuginti gyventojus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, labai svarbu, kad sveikinimai būtų išsiųsti anksčiau, nei likus kelioms dienoms iki švenčių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų