Pereiti į pagrindinį turinį

Pateikė daugiau detalių apie Klaipėdos gyvybės langelyje paliktą mažylę: šalia jos – kraitelis

2023-08-15 08:35 diena.lt inf.

Naktį iš pirmadienio į antradienį Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) gyvybės langelyje buvo palikta naujagimė. Akušerijos-ginekologijos klinikos medikų teigimu, mergaitė yra išnešiota, sveika ir sveria 3,2 kg. Manoma, kad ji gimė prieš keturias arba penkias paras.

KUL nurodė, kad naujagimė buvo palikta apie 3.28 val. Šalia jos buvo palikti ir būtiniausi daiktai, drabužėliai. Pranešta, kad šiuo metu ji yra Naujagimių skyriuje, prižiūrima ligoninės personalo darbuotojų.

Apie šią naujagimę KUL informavo valstybines institucijas, jos spręs apie tolesnę mergaitės priežiūrą.

Tėvams dar yra galimybė savo sprendimą pakeisti ir siekti susigrąžinti kūdikį per tris mėnesius. Tokiu atveju jiems reikėtų kreiptis į artimiausią Vaiko teisių apsaugos teritorinį skyrių.

Per 14 metų, kuomet KUL veikia gyvybės langelis, jame palikti penki naujagimiai.

KUL skiriama daug dėmesio gimdyvių ir naujagimių gerovei. Akušerijos-ginekologijos klinikos Pogimdyviniame skyriuje psichologinę pagalbą gali gauti bet kuri čia hospitalizuota gimdyvė.

Gimdyves konsultuojanti medicinos psichologė Genovaitė Baltuonienė sakė, kad pastebėti pirmuosius pogimdyvinės melancholijos simptomus ir laiku suteikti moteriai psichologinę pagalbą, yra labai svarbu.

Klaipėdos pareigūnai taip pat užfiksavo šį įvykį ir surinko medžiagą pagal Baudžiamojo kodekso 158 straipsnį, kuriame teigiama, kad  teisėtas vaiko atstovas, palikęs negalintį savimi pasirūpinti mažametį vaiką be būtinos priežiūros norėdamas juo atsikratyti, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Tačiau šiuo atveju, palikus vaiką gyvybės langelyje, jokia atsakomybė netaikoma.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų