Pereiti į pagrindinį turinį

Patikrų rezultatai: į Klaipėdą neįleista šimtai automobilių

2020-12-21 10:00

Savaitgalį didžiausiu išbandymu klaipėdiečiams tapo policijos kontrolė postuose, kuriuose tikrinti į uostamiestį įvažiuojantys žmonės. Klaipėdos apskrityje policijos postuose patikrinta dešimtys tūkstančių automobilių. Įvažose į miestą driekėsi didžiulės eilės.

Versijos: savaitgalį blokavus įvažas į miestus, pareigūnai išgirdo įvairių gyventojų pasiteisinimų – vieni veržėsi į turgų žąsų, kiti šeimomis važiavo į vaistinę, dvi merginos skubėjo namo į Gargždus po vakarėlio.
Versijos: savaitgalį blokavus įvažas į miestus, pareigūnai išgirdo įvairių gyventojų pasiteisinimų – vieni veržėsi į turgų žąsų, kiti šeimomis važiavo į vaistinę, dvi merginos skubėjo namo į Gargždus po vakarėlio. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Skubėjo pirkti žąsų

Pirmosios spūstys ėmė formuotis dar penktadienį vakare, kai dalis Klaipėdoje gyvenančių žmonių judėjo į namus iš darbo vietų Klaipėdos rajone.

Liepų gatvėje automobilių eilė nutįso gerokai už Palangos plento viaduko. Panaši situacija buvo ir ties Rimkais, kur mašinos rikiavosi iki viaduko su keliu Klaipėda–Šilutė.

Patikros poste įkliuvo karo prievolės vengiantys jaunuoliai, pareigūnams teko surašyti protokolus už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Patikros poste įkliuvo karo prievolės vengiantys jaunuoliai, pareigūnams teko surašyti protokolus už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Daug žmonių norėjo patekti į Kretingos turgų, kad nusipirktų žąsų Kalėdoms.

Rietavo rajone, pasak pareigūnų, staiga daugeliui, neretai ir visoms šeimoms, prireikė važiuoti į vaistines didesniuose miestuose.

Į trasą – be pažymėjimo

Penktadienį nuo 13 iki 21 val. penkiuose Kretingos postuose patikrinta 6,5 tūkst. automobilių, į miestą neįleistos 46 mašinos.

Palangoje sustabdyta 4 tūkst. automobilių, neįleisti 52, surašyti devyni protokolai už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, įkliuvo du vairuotojai, neturėję teisės vairuoti.

Klaipėdos rajono postuose patikrinta apie 2 tūkst. automobilių, neįleista 19.

Klaipėdos miesto postuose patikrinti 6 689 automobiliai, neįleista 190, surašyta 20 protokolų už pažeidimus.

Daugiausia automobilių važiavo pro Vilniaus plento postą – 1 730, mažiausias srautas buvo Girulių poste – nuo 13 iki 21 val. čia pravažiavo 460 automobilių.

Rietave patikrintos 1 862 mašinos, neįleista 16, sulaikytas vienas karo prievolės centro ieškomas šauktinis.

Skuode patikrinta 680 automobilių, trys neįleisti. Neringoje patikrintas 171 automobilis, neįleisti du.

Plungėje patikrinti 1 879 automobiliai, neįleisti 47, sulaikytas karo prievolės vengiantis asmuo.

Po vakarėlio – be kaukių

Šeštadienį nuo 13 iki 21 val. penkiuose Kretingos postuose patikrinta 2,7 tūkst. automobilių, neįleisti 44, pradėta administracinė teisena taksi vairuotojui, kuris vežėsi kelis butelius stiprių alkoholinių gėrimų.

Palangoje patikrinta 2,4 tūkst. automobilių, neįleisti 55, surašyti penki protokolai už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Klaipėdos rajono postuose sustabdyta apie 1,2 tūkst. automobilių, neįleisti 63.

Policijai teko surašyti du administracinio nusižengimo protokolus. Dvi merginos, iš skirtingų namų ūkių, pasilinksminusios Klaipėdoje, pavėžėjo automobiliu keliavo namo, į Gargždus. Abi keleivės buvo be kaukių. Merginos pažeidimą padarė pirmą kartą, todėl joms skirta po pusę minimalios baudos – 250 eurų.

Klaipėdos miesto postuose patikrinti 9 042 automobiliai, neįleisti 281, sulaikyti du karo prievolės vengiantys asmenys.

Rietave patikrinti 946 automobiliai, neįleisti 25, surašyta 14 protokolų už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, viena mergina vairavo automobilį neturėdama tam teisės, taip pat sulaikytas vienas karo prievolės centro ieškomas šauktinis.

Skuode patikrinti 632 automobiliai, vienas neįleistas. Neringoje sustabdytos 163 mašinos, neįleistos dvi.

Plungėje patikrinta 2 120 automobilių, neįleista 31, nustatyta 10 Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Spardė ženklus

Ne visi miestiečiai toleruoja karantino ribojimus, vienas vyras pyktį liejo prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje.

Incidentas užfiksuotas 20.23 val. Klaipėdos miesto policijos komisariatui pranešta, kad Taikos prospekte, automobilių stovėjimo aikštelėje prie prekybos centro, vyras spardo neįgaliesiems skirtas automobilių stovėjimo vietas žyminčius ženklus, vieną jų nulaužė.

Įvykio vietoje buvo sulaikytas ir į areštinę uždarytas 1987 m. gimęs vyras, jam nustatytas 2,75 prom. neblaivumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų