Pereiti į pagrindinį turinį

Patirtį aplinkos tvarkymo srityje panaudos ir Klaipėdoje

2024-07-13 02:00 diena.lt inf.

Užtikrinant tvarką ir švarą mieste, svarbu, kad atliktų darbų kokybė būtų matoma kiekvienam, bet darbo procesas – kuo mažiau pastebimas. Tokio požiūrio laikosi UAB „Raguvilė“ komanda, nuo birželio 17 d. pradėjusi rūpintis pietinės miesto dalies bendrųjų erdvių švara ir tvarka.

Tvarką prižiūri be laisvadienių

Įmonė aplinkos tvarkymo srityje – ne naujokė, teritorijų tvarkymo paslaugas teikia jau beveik 20 metų. Dirbama visoje Lietuvoje: Alytuje, Mažeikiuose, Telšiuose, Plungėje, Šilutėje, o dabar – ir uostamiestyje.

Su Klaipėdos miesto savivaldybe pasirašyta trejų metų sutartis dėl pietinės miesto dalies tvarkymo ir priežiūros. „Raguvilės“ specialistai, pasitelkę naujausią techniką, darbuojasi teritorijoje nuo Sausio 15-osios gatvės iki Jūrininkų prospekto.

Kadangi Klaipėdos miesto aplinkos tvarkymo darbai paskirstyti pagal atskiras zonas, už kitų miesto teritorijų švarą atsakingos kitos konkursus laimėjusios įmonės.

„Raguvilės“ komandos atsakomybė – pasirūpinti švara ir tvarka bendrojo naudojimo erdvėse: parkuose, skveruose, aikštėse, požeminėse perėjose, ant pėsčiųjų ir dviračių takų (žiemą – valyti ir barstyti dangas), grėbti lapus, rinkti nukritusias šakas, ištuštinti šiukšliadėžes ir kt.

„Raguvilės“ archyvo nuotr.

Įmonės specialistai dirba nepertraukiamai visomis savaitės dienomis, taip pat ir sekmadieniais. „Raguvilės“ vadovų teigimu, gerų rezultatų siekti padeda vieningas visos komandos požiūris – kasdien padaryti viską, kad užtikrintų saugią ir tvarkingą aplinką klaipėdiečiams bei miesto svečiams.

„Ir vasaros, ir žiemos sezonu žmonės kasdien nori matyti švarias ir tvarkingas viešąsias erdves, vaikščioti, važinėti dviračiais saugiai ir patogiai. Tai – mūsų užduotis, kurią stengiamės atlikti maksimaliai kokybiškai ir nekeldami nepatogumų žmonėms. Geriausią rezultatą užtikrinti mums padeda turima moderni technika ir motyvuoti, savo darbą gerai išmanantys specialistai“, – sakė „Raguvilės “ Vakarų regiono padalinio vadovė Regina Zavjalova.

„Raguvilės“ archyvo nuotr.

Aplinkai tausoti – elektra varoma technika

Vienas svarbiausių „Raguvilės“ veiklos principų – siekti tvarumo ir tausoti aplinką bei žmonių sveikatą. Įmonė yra įsigijusi ir kasdien darbams naudoja dvi elektra varomas transporto priemones – krovininį automobilį ir triratį. „Siekiame naudoti inovatyvią, ekologišką ir draugišką aplinkai techniką bei įrangą, todėl artimiausiu metu planuojame papildomai įsigyti pažangios elektra varomos technikos“, – teigė R. Zavjalova.

„Raguvilės“ archyvo nuotr.

Įmonei svarbu, kad atliekant tvarkymo darbus būtų keliama kuo mažiau triukšmo, o viešosiose erdvėse judanti technika netrukdytų žmonėms. Šlavimo darbams naudojama mažoji šlavimo technika, kuri yra manevringa, kelia mažiau triukšmo. Šluojant mechanizuotu būdu naudojamas vanduo, danga drėkinama, dėl to kyla mažiau dulkių.

Turėdama savo specialistų komandas ir kituose miestuose, „Raguvilė“ užtikrina, kad prireikus galėtų operatyviai pasitelkti pagalbą, jei tektų šalinti ir tvarkyti audrų padarytus nuostolius ir netvarką viešosiose erdvėse.

„Raguvilės“ archyvo nuotr.

Būdama patyrusi teritorijų tvarkymo paslaugų teikėja, „Raguvilė“ laikosi aukščiausių šios veiklos srities įmonėms keliamų reikalavimų, siekdama užtikrinti aukštą paslaugų kokybę ir saugą. Įmonės veikla grindžiama tarptautiniais standartais – ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018, kurie leidžia nuolat tobulinti ir vertinti teikiamų paslaugų efektyvumą.

„Raguvilės“ veikla neapsiriboja aplinkos tvarkymu. Įmonė taip pat teikia nuotekų tvarkymo, biokuro gamybos ir tiekimo, apleistų sklypų tvarkymo, žvyruotų kelių laistymo, technikos nuomos, krovinių pervežimo paslaugas.