Pereiti į pagrindinį turinį

Pažymėjo poezijai įkvėpusią perėją

2016-05-19 06:05

Liepų gatvėje, ties K.Donelaičio skveru, ant grindinio nupiešta pėsčiųjų perėja. Iki šiol šią vietą, kur pėstieji gali kirsti gatvę, žymėjo tik ženklai.

Rezultatas: Liepų gatvėje daug aistrų sukėlusi perėja pagaliau buvo pažymėta.
Rezultatas: Liepų gatvėje daug aistrų sukėlusi perėja pagaliau buvo pažymėta. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Dėl šios pėsčiųjų perėjos buvo kilę daug aistrų. Vairuotojai šioje vietoje neretai nepraleisdavo pėsčiųjų. Jų teigimu, ši pėsčiųjų perėja buvo prastai matoma.

Kai kurie automobilių savininkai tvirtino, jog ženklus, žyminčius pėsčiųjų perėją, jie pastebėdavo paskutinę minutę ir nebespėdavo sustoti, kad praleistų gatvę kertančiuosius.

Kelią pereiti norėję žmonės pasakojo, kad šioje vietoje tekdavo pastovėti.

Ši pėsčiųjų perėja buvo pakliuvusi ir į uostamiesčio politikų akiratį. Tarybos narė Nina Puteikienė net sukūrė du eilėraščius Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriui Liudvikui Dūdai, kad atkreiptų jo dėmesį į šią problemą. Savo kūryba politikė dalijosi tarybos posėdžių metu.

L.Dūda šaltuoju metų laiku aiškino, kad pėsčiųjų perėja bus pažymėta pavasarį, kai tai atlikti leis orai. Vadovas taip pat atkreipė dėmesį, jog „zebras“ šioje vietoje ilgai nesilaikys, nes ant akmeninio grindinio dažai greitai nusitrina.

Nepaisant to, praėjusią savaitę šioje Liepų gatvės dalyje pėsčiųjų perėja buvo pažymėta.

„Žiūrėsime, kiek laikys dažai. Nuo akmeninio grindinio jie greitai nusitrina. Trumpiau baltos linijos išsilaiko ir Tiltų gatvėje, kur grindinys taip pat yra akmeninis“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų