Pereiti į pagrindinį turinį

Pietinė miesto dalis – be karšto vandens

2010-06-07 05:00
Pietinė miesto dalis – be karšto vandens
Pietinė miesto dalis – be karšto vandens / SHUTTERSTOCK nuotr.

Pirmadienį pietinės miesto dalies gyventojams prasideda savaitė be karšto vandens. Bus atliekami hidrauliniai šilumos trasų bandymai, kurie padės išaiškinti defektus.

„Suprantu, kad hidrauliniai bandymai nemaloni procedūra gyventojams, bet neatlikti jų negalime. Žiema negailestinga. Stengsimės viską padaryti kuo greičiau. Dirbsime ir naktimis – dviem pamainomis“, – teigė įmonės „Klaipėdos energija“ Šilumos tiekimo departamento direktorius Leonardas Jokubauskas.

Šiandien bus užaklinamos sklendės daugiabučiuose namuose. Jungtis trasose uždarys ir bendrovė „Klaipėdos energija“.

„Svarbiausia, kad šilumos ūkio prižiūrėtojai nepamirštų užsandarinti aklių. Priešingu atveju gali įvykti nelaimė – būtų apipilti butai, o gyventojai patirtų nuostolių. Tokie atvejai reti, bet jų yra buvę“, – įspėjo vadovas.

Antradienį vyks trasų bandymai padidintu slėgiu. Juos planuojama vykdyti ir trečiadienį, tačiau paprastai jie atliekami per vieną dieną. Trečiadienį jau turėtų prasidėti remonto darbai.

Ketvirtadienio vakarą bandoma užpildyti sistemą. Išimamos aklės. Daliai namų bus atnaujintas karšto vandens tiekimas. Likusiems tai bus padaryta penktadienį.

L.Jokubauskas tvirtino, jog pagal statistiką pietinėje miesto dalyje tinklų būklė geresnė nei šiaurinėje. Trasos yra vėliau įrengtos, nemažai jų atnaujinta.

„Yra ir tokių vietų, kur iš anksto žinome, kad bus defektų. Tai ketvirtoji magistralė, kuri eina tarp Šilutės plento ir Taikos prospekto iki Jūrininkų prospekto. Jei nustatytume rimtesnių defektų ir nespėtume suremontuoti laiku, nemažam rajonui karšto vandens dar tektų palaukti. O kaip bus, parodys gyvenimas“, – komentavo vadovas.

Šiaurinėje miesto dalyje hidrauliniai bandymai atlikti gegužę. Nemažai daliai namų karšto vandens tiekimas buvo atnaujintas ketvirtadienio vakarą, likusiems penktadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų