Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmasis ledas vilioja ir pražudo

2008-12-30 09:00
Pirmasis ledas vilioja ir pražudo
Pirmasis ledas vilioja ir pražudo / Nerijaus Jankausko nuotr. Pavojus: pirmąjį ledą dažniausiai skuba išbandyti vaikai.

Vos spustelėjus šaltukui drąsuolius ėmė masinti vandens telkinius užtraukęs ledas, kėsindamasis pasiglemžti ne vieną gyvybę.

Sekmadienį vakare Kretingoje, Kęstučio gatvėje esančiame tvenkinyje, skendo penkiolikmetis paauglys.

Žvyrduobėje susiformavęs vandens telkinys buvo aptrauktas plono ledo, kurio tvirtumą vaikinas nusprendė išbandyti.

Nuslidinėjęs iki tvenkinio vidurio jis įlūžo. Paauglys išsikabarojo ant vandens viduryje esančios salelės, tačiau pasiekti kranto pats nesugebėjo.

Panaudoję gelbėjimo įrangą, vaikiną išgelbėjo Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyrai. Paauglys atsipirko išgąsčiu ir peršalimu.

Po ledinį vandenį ieškant skenduolio teko braidyti ir Gargždų gelbėtojams.

Šeštadienio popietę pamatę ant užšalusio karjero ledo gulintį dviratį, praeiviai suabejojo, ar nebus jo savininkas nuskendęs.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyrai ilgokai ieškojo skenduolio pusantro metro gylio tvenkinyje. Paieškos tądien nutrauktos sutemus.

Vėliau nuspręsta, kad tikriausiai spėjimas apie skenduolį buvo klaidingas, tad kitą dieną gelbėtojai jo jau nebeieškojo.

Kretingos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Gintaras Bruzdeilinas tikino, kad ledas ant rajone esančių telkinių dar pernelyg plonas, tad žvejai ant jo dar nelipa.

„Tik vaikas gali nesuprasti, kad tai pavojinga. Tačiau jeigu atšals, gelbėti gali tekti ir poledinės žūklės mėgėjus“, – teigė G.Bruzdeilinas.

Lietuvos rytinėje dalyje šalti pradėjo anksčiau, tad ten neišvengta poledinės žvejybos mėgėjų žūčių.

Savaitgalį prisiekęs žvejys nuskendo Varėnos rajone. Sekmadienį iš Ilgučio ežero Vilniaus rajone ištrauktas nuskendusio 24 metų vaikino kūnas. 37 metų vyras nuskendo Varėnoje esančiame tvenkinyje.

Dar keli žmonės įlūžo, bet buvo išgelbėti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų