Pereiti į pagrindinį turinį

Plastikinių greičio slopinimo kalnelių Klaipėdoje nebeliks

2013-08-19 12:49

Pirmadienio rytą, kada dauguma klaipėdiečių skubėjo į darbą, Manto gatvėje mėtėsi nuplėšta dalis plastikinio greičio slopinimo kalnelio.

Uostamiestyje plastikinius greičio slopinimo kalnelius baigiama pakeisti asfalto. Pirmųjų mieste jau liko maža dalis. Teigiama, kad pagamintieji iš asfalto pasiteisino visapusiškai.

Pirmadienio rytą, kada dauguma klaipėdiečių skubėjo į darbą, Manto gatvėje mėtėsi nuplėšta dalis plastikinio greičio slopinimo kalnelio.

Kai kurie transporto priemonių vairuotojai važiavo tiesiai per jį, net nesistengdami apvažiuoti kliūtį.

„Žinau, tą atvejį. Manyčiau, kad šį kalnelį nuplėšė gatves šluojanti mašina. Šiaip automobiliai nuolat važiuodami juos išklibina. Ten iš naujo tvirtinti. Yra perduota rangovams, kad vėl pritvirtintų kalnelį, nes šis yra sveikas“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Anot vadovo, plastikinių greičio slopinimo kalnelių mieste mažėja. Tad jie rečiau ir suniokojami. Per laiką visi greičio slopinimo kalneliai bus pagaminti iš asfalto.
„Pastarieji yra ir vos ne šešis kartus pigesni, ir patvaresni. Jie pasiteisino. Dabar jau didžioji dalis greičio slopinimo kalnelių yra pagaminti iš asfalto“, – teigė L.Dūda.

Iš pradžių vairuotojai piktinosi, kad iš asfalto pagaminti kalneliai sunkiai pastebimi. Tačiau, anot L.Dūdos, vėliau jie buvo pažymėti šachmatais ir tapo matomi.

„Be to žmonės priprato prie vietų, kur yra kalneliai, ir automatiškai pristabdo“, – tvirtino L.Dūda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų