Pereiti į pagrindinį turinį

Plėšikai aukų tyko po perėja

2008-12-24 09:00
Plėšikai aukų tyko po perėja
Plėšikai aukų tyko po perėja / Nerijaus Jankausko nuotr. Saugumas: požemine perėja po Taikos ir Baltijos prospektų sankryža naktį geriau nevaikščioti.

Pastarųjų dienų kriminalinių įvykių suvestinė vėl priminė apie vieną nesaugiausių vietų Klaipėdoje – požeminę perėją po Taikos ir Baltijos prospektų sankryža.

Sumušė ir apiplėšė

Pirmadienio naktį šioje perėjoje trys paaugliško amžiaus plėšikai užpuolė 37 metų vėlyvą praeivį. Žiauriai sumušta auka neteko lagamino, kuriame buvo nešiojamasis kompiuteris, dokumentų, telefonas, parfumerijos bei kitų daiktų, savininko įvertintų 4450 litų.

Panašu, kad tie patys nusikaltėliai sekmadienio naktį apiplėšė ir 27 metų vaikiną. Jis taip pat buvo sumuštas. Iš jo plėšikai atėmė mobiliojo ryšio telefoną bei piniginę su 900 litų.

Apie užpuolimą vaikinas policijai pranešė tik po dienos.

Policija nebudi

3-iojo policijos komisariato viršininkas Piotras Kolyška teigė, kad ši požeminė perėja jau daug metų yra plėšikų priebėga. Ypač dažnai čia apiplėšiami vėlyvi praeiviai. Nemažas procentas aukų – moterys ir neblaivūs vyrai.

"Neturime galimybės skirti šioje vietoje nuolatos budėti policininkus. Sveika nuovoka turėtų saugoti žmones nuo pavojų. Juk tamsiu paros metu čia ypač mažai kas vaikšto, tad tikėtis, kad apsiginti nuo užpuolikų padės praeiviai, naivu. Požeminiai tuneliai apšviesti tik gatvės žibintų, – komentavo pareigūnas. – Manau, tokia situacija bus tol, kol bus ši požeminė perėja. Kol kas vienintelis būdas išvengti nelaimės – sutemus gatvę pereiti ne požemine, o antžemine perėja."

Žūva vairuotojai

Galbūt komisariato viršininko P.Kolyškos viltys išsipildys, nes automobilių gaudykle vadinamą žiedinę Taikos ir Baltijos prospektų sankryžą bei po ja esančią požeminę perėją planuojama naikinti.

Ši vieta aplaistyta ir neatsargių vairuotojų krauju. Kasmet bent keli automobiliai nurieda nuo žiedinės sankryžos šlaitų. Avarijos šioje vietoje pareikalavo ir žmonių aukų.

Kol kas planai rekonstruoti sankryžą į viaduką tebėra oro virpinimas. Praėjusių metų viduryje miesto meras buvo garsiai prabilęs apie planus rekonstruoti žiedines sankryžas Baltijos prospekte, tačiau šiemet krizės akivaizdoje apie būsimus darbus nebebuvo net kalbama.

Saugumas: požemine perėja po Taikos ir Baltijos prospektų sankryža naktį geriau nevaikščioti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų