Pereiti į pagrindinį turinį

Plinta melagingi pranešimai apie šauktinius

2015-05-12 09:57

Kai pirmadienį buvo sudarytas šaukiamųjų sąrašas, apsukrūs sukčiai nusprendė iš to pasipelnyti.


 

Marijus Velička
Marijus Velička / Vytauto Petriko nuotr.

Kai pirmadienį buvo sudarytas šaukiamųjų sąrašas, apsukrūs sukčiai nusprendė iš to pasipelnyti.

Nors oficialus šauktinių sąrašas turi būti skelbiamas tik trečiadienį (gegužės 13 d.), tačiau jau kurį laiką internete plinta melagingi pranešimai su prievolininkų pavardėmis.

Gudragalviai skambina žmonėms, už pinigus siūlydami juos išbraukti iš šio fiktyvaus sąrašo.

Krašto apsaugos ministerijos viceministro Marijaus Veličkos teigimu, tokie sąrašai yra netikri. Pastarieji viešai bus skelbiami tik rytoj KAM interneto svetainėse www.kam.lt., www.karys.lt.

 „Internetiniai sukčiai, kurių šiandien gausu Lietuvoje, skambina pirmadienį įtrauktiems į šauktinių sąrašą ir siūlo iš jo pašalinti už atlygį“, – informavo A. Velička.

Pirmadienį sudarytame šaukiamųjų sąraše įtrauktos 36 825 jaunuolių pavardės. KAM viceministras įspėjo, kad išbraukimas iš sąrašų nėra galimas.

„Šauktinis  jokiu būdu negali būti pašalintas iš sąrašo, todėl neverta tikėti jokiais pranešimais apie tai, kad už pinigus jis bus pakoreguotas, tiesiog tai vienas iš sukčiavimo būdų“, – sakė A.Velička.

Šiemet dviejų šaukimų metu numatoma pakviesti 3 tūkst. šauktinių.

Į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pirmiausia bus šaukiami jaunuoliai, kurie patys pareikš norą atlikti tarnybą. Toliau privaloma tvarka yra šaukiami karo prievolininkai nuo 19 iki 26 metų.

Šauktinių sąrašas yra sudaromas atsitiktine tvarka naudojantis kompiuterių programa. 

Karo prievolininkai, gavę šaukimo nurodymus, privalės per šaukime nurodytą laiką kreiptis į regioninius Karo prievolės ir komplektavimo skyrius. Jaunuoliai bus raginami elektroniniais laiškais.

Patikslinus anketinius duomenis, karo prievolininkai bus organizuotai siunčiami sveikatos patikrinimui į Karo medicinos tarnybą.

Neatvykusiems į tarnybą grės baudžiamoji atsakomybė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų