Pereiti į pagrindinį turinį

Po audros klaipėdiečiai skuba puošti kapus

2009-10-17 07:30
Skuba: klaipėdiečiai iš anksto tvarko savo artimųjų kapus.
Skuba: klaipėdiečiai iš anksto tvarko savo artimųjų kapus. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Artėjant mirusiųjų pagerbimo šventėms, Joniškės ir Lėbartų kapinėse jaučiamas subruzdimas. Puošti mirusių artimųjų kapus klaipėdiečiams trukdė nepalankūs orai ir šalnos.

Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros tarnybos vedėja Jolanta Daukšienė pasakojo, jog žmonės į Lėbartų ir Joniškės kapines pradėjo plūsti užvakar ir vakar. Prognozuojama, jog savaitgalį žmonių kapinėse bus dar daugiau.

Anksčiau tvarkyti artimųjų kapus trukdė siautusi audra, o savaitės pabaigoje į kapines sugužėję klaipėdiečiai negalėjo sodinti gėlių, nes pabūgo šalnos.

Kapinių priežiūros tarnyba rūpinasi, kad mirusiųjų pagerbimo dienomis kapinėse būtų tvarka.

„Kasdien šluojame lapus, tačiau jų daug prikrenta. Pagrindinį lapų siurbimą, sugriebimą organizuosime po spalio 20 dienos. Esame įspėję rangovus, kad nušluotų lapus“, – tvirtino J.Daukšienė.

Kapinių priežiūros tarnyba susitarė ir su trimis švietimo įstaigomis, kad šių auklėtiniai padėtų sutvarkyti valstybės laidojamų žmonių, kurie neturi artimųjų, kapus.

Padėti žadėjo „Ąžuolyno“ gimnazija, Sendvario mokykla, Šeimos ir vaiko gerovės centras. Tikimasi, jog atsiras daugiau pagalbininkų.

Mieste Vėlinėms ruošiamasi iš anksto. Jau patvirtinta eismo organizavimo schema, apžiūrėtos stovėjimo aikštelės, paruoštos vietos gėlių prekeiviams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų