Pereiti į pagrindinį turinį

Po straipsnio – Seimo pirmininkės dėmesys pasieniečiams

2010-04-27 05:00
Po straipsnio – Seimo pirmininkės dėmesys pasieniečiams
Po straipsnio – Seimo pirmininkės dėmesys pasieniečiams / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė, lankydamasi pamaryje, ne tik domėjosi vieno didžiausių pastarojo meto potvynių padariniais, bet ir dienraščio "Klaipėda" atsleistais kontrabandos faktais pasienyje.

Seimo pirmininkė, apžiūrėdama potvynio niokojamą Rusnės salą, išklausė Šilutės savivaldybės mero Virgilijaus Pozingio bei „Šilutės polderių“ bendrovės vadovo Rimanto Liatuko pastebėjimų, kad kasmet potvynis vis labiau ardo pylimų apsauginių sistemą.

„Reikėtų bent trijų milijonų litų, kad atstatytume“, – sakė R.Liatukas.

Tačiau didžiausių diskusijų sulaukė dešimtmečiais politikų žadamos estakados per užliejamą Rusnės kelio ruožą statybų problema.

I.Degutienė surengė ir diskusiją apie kontrabandos srautų iš Rusijos Kaliningrado srities stabdymo galimybes.

Seimo vadovė vienu skandalingiausių faktų kontrabandos verslo užkulisiuose paminėjo „Klaipėdos“ paviešintą faktą, kai 2007 gruodį Pagėgių rinktinės teritorijoje buvo išvogtas sulaikytų kontrabandinių cigarečių sandėlis. Be įsilaužimo žymių iš pasieniečių saugomos zonos kažkas sunkvežimiu išvežė įkalčiais tapusias cigarečių dėžes. „Klaipėda“ rašė, kad iki šiol šios vagystės aplinkybės liko neištirtos.

„Kaip šis mistinis nusikaltimas galėjo įvykti be pasieniečių žinios?“ – klausė I.Degutienė.

Seimo pirmininkės viešą kritiką išgirdęs susitikime dalyvavęs Valstybės sienos apsaugos tarnybos vado pavaduotojas Genadijus Kuznecovas dėstė, kad pasienio rinktinėms neskiriama lėšų tokių sandėlių įrengimui. Dėl šio pareigūno naudojimosi tarnybiniu automobiliu iki šiol STT atlieka tyrimą. Jam antrino ir kitas VSAT vado pavaduotojas Sigitas Virketis, kuris tvirtino, jog su minėtu nusikaltimu susiję asmenys buvo nustatyti, tačiau byla teismo taip ir nepasiekė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų