Pereiti į pagrindinį turinį

Posėdžiai uostamiesčio politikams – kančia

2012-02-24 11:36
Posėdžiai uostamiesčio politikams – kančia
Posėdžiai uostamiesčio politikams – kančia / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos miesto tarybos nariams nepatinka sėdėti posėdžiuose – vos trečdalis politikų iškentėjo klausytis visų pristatomų sprendimo projektų ir apie juos pareikšti savo nuomonę.

Miesto tarybos sekretoriatas jau išanalizavo, kaip miesto tarybos nariai praėjusiais metais lankė posėdžius. Analizuota ne tik tai, ar politikai į posėdžius atvyko, bet ir tai, kiek juose praleido laiko.

Šios kadencijos miesto taryba, kuri į pirmąjį posėdį susirinko pernai balandžio 12 d., iš viso per metus posėdžiavo 11 kartų.

Į visus posėdžius atvyko net 21 iš 31 miesto tarybos nario. Tačiau tik kas antras iš jų sugebėjo posėdžiuose išbūti nuo pat jų pradžios iki pabaigos. Kiti tik užsiregistruodavo, jog atvyko posėdžiauti ir po kelių klausimų palikdavo salę.

Pavyzdingai posėdžiuose sėdėjo Saulius Budinas, Artūras Šulcas, Arūnas Barbšys, Natalja Istomina, Vytautas Lupeika, Aleksandras Michailovas, Jonas Milierius, Ilma Šiaškienė, Zita Šličytė, Viačeslavas Titovas. Visi šie politikai posėdžiuose dalyvavo nuo jų pradžios iki pabaigos.

Prie pavyzdingų posėdžių lankytojų galima priskirti ir Vytautą Grubliauską, Vytautą Čepą, Nerijų Čapą, Valerijoną Bernotą, Algirdą Grublį, Mindaugą Žilį – jie posėdžiuose praleido ne mažiau nei 90 proc. jų trukmės.

„Politikų lankomumas tikrai nėra prastas, tačiau dalyvavimas posėdžiuose galėtų būti ir geresnis, nes kai kurie politikai neišbūna nė pusės laiko“, – konstatavo miesto tarybos sekretorė Vaida Žvikienė.

Tačiau pernai buvo ir tokių politikų, kurie praleido net trečdalį posėdžių. Jų nelankymo pirmūnas – Rolandas Bražinskas. Jis miesto tarybos nario priesaiką davė kiek vėliau nei balandžio 12 d., tad įgijo teisę dalyvauti devyniuose posėdžiuose. Tris iš jų politikas praleido.

„Tačiau R.Bražinsko elgesio Etikos komisija nesvarstys, nes politikas posėdžius praleido ne iš eilės“, – teigė V.Žvikienė.

Teisės aktai numato bausmę tris posėdžius iš eilės praleidusiam politikui – Etikos komisija Vyriausiajai rinkimų komisijai gali pasiūlyti iš pravaikštininko atimti miesto tarybos nario mandatą.

Du posėdžius iš 11 praleido Jurijus Šeršniovas, Lilija Petraitienė, Artūras Razbadauskas, Audrius Vaišvila, Vygantas Vareikis, Eugenijus Gentvilas, po vieną – Rimantas Taraškevičius, Irina Rozova ir Vidmantas Plečkaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų