Pereiti į pagrindinį turinį

Pramonininkų asociacijai vadovaus buvęs meras

2012-05-11 13:26
Pramonininkų asociacijai vadovaus buvęs meras
Pramonininkų asociacijai vadovaus buvęs meras / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nauju Klaipėdos pramonininkų asociacijos prezidentu vakar vienbalsiai išrinktas buvęs uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius.

Nelengvi metai

Pasak kadenciją baigiančio Klaipėdos pramonininkų asociacijos (KPA) vadovo Leono Makūno, jei ekonominiu požiūriu pastaruosius dvejus metus ir buvo jaučiamas pagerėjimas, tai psichologiniu – tokio pagerėjimo nesą.

„Pabandžiau įvesti naujovių, daugiau dėmesio skirti profesinės aplinkos gerinimui. Pabandžiau pasukti taip, kad asociacijos veikla būtų viešesnė, kad jos nariai garsiau kalbėtų apie problemas“, – pateikdamas veiklos ataskaitą teigė L.Makūnas.

Pasak jo, visuomenėje jau senokai tvyro priešiškumas: darbdaviai nepatenkinti darbuotojais, darbininkai – darbdaviais, nes šie esą moka per mažus atlyginimus, visi nepatenkinti valdžia.

„Visi nepatenkinti ir verslininkais, nes jie nepakankamai sąžiningai “daro„ verslą, skriaudžia žmones. Šitą dalyką reikia bandyti sušvelninti. To sušvelninimo idėja buvo socialiai atsakingiausios įmonės rinkimai“, – pabrėžė L.Makūnas.

Kadenciją baigiančio KPA prezidento įsitikinimu, įmonių socialinė atsakomybė dabar yra vienas svarbiausių dalykų verslininkui. Nes tik taip esą galima surasti supratimą su darbuotojais, su partneriais ir su valdžia.

Bendri interesai – svarbiausi

Klaipėdos pramonininkų bendruomenėje kadenciją baigiantis asociacijos prezidentas priešiškumo neįžvelgė.

„Mes tų klausimų, kurie susiję su konkurencija, neliečiame, o bandome nagrinėti problemas, susijusias su bendrais interesais“, – tvirtino L.Makūnas.

Naujuoju asociacijos vadovu artimiausių dvejų metų kadencijai vakar vienbalsiai išrinktas R.Taraškevičius.

L.Makūnas kolegai linkėjo, kad tarp narių nebūtų priešiškumo, kad narių skaičius didėtų, kad pavyktų rasti bendrą kalbą su miesto valdžia, nes ji taip pat daro didelę įtaką verslo aplinkai.

L.Makūnas apgailestavo, kad nespėjo išleisti knygos „Klaipėdos pramonės ir verslo istorija“, ji esą beveik paruošta, tad jis linkėjo naujajam prezidentui išspausdinti knygą, kuri bus įdomi ne tik verslininkams, bet ir studentams.

Tęs gerus darbus

„Manau, mūsų asociacija iki šiol dirbo vaisingai, o tai, kad pramonininkai iki šiol yra į ją susibūrę, – labai teigiama. Ketinu tęsti gerus darbus ir pagalvoti, ką galiu įnešti naujo“, – žadėjo naujasis KPA prezidentas R.Taraškevičius.

Klaipėdos pramonininkų asociacija savo veiklą pradėjo 1990 m. kovo 22 d. Tai savarankiškas, pelno nesiekiantis Klaipėdos krašto pramonės ir verslo įmonių susivienijimas, vykdantis asociacijos narių ūkinius, ekonominius, socialinius bei kitus uždavinius ir funkcijas.

Klaipėdos pramonininkų asociaciją vienija per 80 Klaipėdos krašto privataus ir valstybinio kapitalo įmonės, jūrinio komplekso, baldų, lengvosios, maisto, kitų pramonės šakų įmonių, firmų bendrovių, bankų ir kitų organizacijų. Jose dirba 12 tūkst. darbuotojų.

2010 metais KPA įmonių bendra apyvarta sudarė 3,2 mlrd. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų