Pereiti į pagrindinį turinį

Pranašystė apie pasaulio pabaigą virto masine psichoze

2012-12-20 05:00
Pranašystė apie pasaulio pabaigą virto masine psichoze
Pranašystė apie pasaulio pabaigą virto masine psichoze / Shutterstock nuotr.

Rytoj pasaulio pabaigos nebus. Ezoterikai, būrėjai, astrologai ir net ufologai įsitikinę, kad apokalipsė žmonijos neištiks. Tačiau numerologija pranašauja, kad kur kas sudėtingesnė gali būti gruodžio 23-ioji, kuri turėtų pateikti siurprizų.

Skaičiai rodo anomalijas

Tokią versiją pateikė žinoma numerologė Galina Šmidt.

„Gruodžio 21 diena, skaičių požiūriu, bus lygiai tokia pat, kaip ir gruodžio 12-oji. O tą dieną nieko blogo nenutiko. Sudėjus visus datos 2012 12 21 atskirus skaičius, gauname 11. Jis dažniausiai byloja nesklandumus, gamtos anomalijas, nelaimingus atsitikimus. Tačiau tokių dienų, kai būna padidėjusi grėsmė nelaimėms, per metus būna labai nemažai“, – aiškino numerologė.

Vilnijanti baimės banga, kad gruodžio 21 dieną žmoniją ištiks masinė katastrofa, pasak numerologės, neturi pagrindo.

Tačiau G.Šmidt pripažino, kad šis penktadienis bus viena energetiškai stipriausių dienų.

„Vadinasi, tą dieną galima daug ką nuveikti. Reikia žinoti, kur šią energiją nukreipti. Jei nieko nedarysime, ji gali išsilieti agresija“, – kalbėjo G.Šmidt.

Dingo makaronai

Numerologė aiškino, kad gruodžio 12 diena yra kur kas svarbesnė žmonijai, nes ja užbaigtas 800 metų gyvavimo ciklas ir įeita į naują epochą.

„Ji prasidėjo 1212 gruodžio 12 dieną. Numerologija 800 metų ciklą aiškina 20 kartų pasikartojančiu 40 metų ciklu. 20 reiškia dievo ir žmogaus skaičių, o 40 skaičius reiškia išbandymus“, – tikino G.Šmidt.

Pasak pašnekovės, skaičius 40 žmogaus gyvenime reiškia įvairius dalykus.

„Velionio gedima 40 dienų. Mozė 40 metų vaikščiojo po dykumą. Yra ir daugiau prietarų su 40 skaičiumi“, – teigė numerologė.

Pasak jos, kur kas įdomesnė diena bus 2112 metų gruodžio 21-oji.

„Tai bus veidrodinių skaičių diena. Tačiau kiekvieną datą reikia analizuoti atskirai, kad galima būtų sužinoti, ką ji reiškia“, – kalbėjo G.Šmidt.

Dabartinę psichozę dėl pasaulio pabaigos, numerologė aiškina kažkieno noru uždirbti.

„Aš ką tik buvau parduotuvėje ir nustėrau, kad nebeliko pigesnių makaronų, – išvydau tuščias lentynas. Arbatą taip pat iššlavė, žmones apsėdo tikra panika. Girdėjau, kad kai kurie puolė net kreditus imti, – esą nereikės jų grąžinti, nes ateis pasaulio pabaiga“, – vakar šiurpo moteris.

Sujudimas kelia nerimą

Skaičių magiją išmananti moteris, nurodo atidžiau pastudijuoti gruodžio 23-iąją. Šią dieną numerologė sieja su skaičiumi 13.

„Šis dienos skaičius turėjo įtakos ir gruodžio 14-ajai, kai Jungtinėse Amerikos Valstijose jaunuolis iššaudė kone tris dešimtis žmonių. Pati diena nebuvo kuo nors ypatinga, tačiau tai diena, kai paūmėja visos ligos, padaugėja streso ir adrenalino. Vis dėlto kas nutiks šį sekmadienį, aš nežinau. Visko gali būti“, – pranašavo numerologė.

Ufologas, konspirologas ir įvairių sąmokslo teorijų tyrinėtojas Gintaras Mikšiūnas tikino, kad gruodžio 21-ąją žmoniją gali ištikti įvairios nelaimės.

„Bet ne dėl majų kalendoriaus pabaigos. Visa ši psichozė yra tik popkultūros dalis. Juokais tariant, pasaulio pabaiga bus“, – rėžė G.Mikšiūnas.

Jis pabrėžė, kad pagal kvantinės fizikos dėsnius, jei daugybė žmonių galvos apie tą patį įvykį, šis gali ir nutikti.

„Jei žmonės tiki, kad bus katastrofa, ši mintis gali materializuotis. Todėl visko gali nutikti tą dieną. O gal kas nors nori, kad mūsų pasąmonę apimtų pasaulio pabaigos idėja? Aš asmeniškai labiausiai bijau žmonių panikos“, – kalbėjo G.Mikšiūnas.

Aktyvėja psichinės ligos?

Ezoterinių Mokslų Akademijos rektorius Mindaugas Stravinskas tikino, apokalipsė gali ištikti žmoniją, bet galbūt jos ir bus išvengta.

„Vienus ji gali ištikti, kitiems gali pasisekti. Karmos dėsnis byloja, kad už viską, ką gauname gyvenime, turime sumokėti. Jei galvosime, kad žmogus yra savo likimo šeimininkas ir jei žmogus nesikeis, jis pats prišauks pasaulio pabaigą“, – kalbėjo M.Stravinskas.

Pašnekovas pastebėjo, jog pastaruoju metu pastebėjo, kad suintensyvėjo įvairių psichinių ligų aktyvumas.

„Ateina daugybė sergančių žmonių. Pastebiu, kad žmonės nevaldo emocijų“, – tikino M.Stravinskas.

Bus prieštaringas laikotarpis

Respublikinės ezoterikų Konfederacijos prezidentas Leopoldas Tarakevičius aiškino, kad gamtoje padidėjo energetinis tankis ir jį žmonės jaučia.

„Saulės audros veikia žemės magnetinį lauką, o jis veikia žmones. Tačiau mano vienas bičiulis, kuris dešifruoja Nostradamą, rado patarimą, kad gruodžio 21-ąją riekia mokėti pasimelsti, nusiraminti, pamedituoti“, – patarė L.Tarakevičius.

Pasak jo, artėjantis laikotarpis Lietuvai bus žymus ir reikšmingas, bet gali būti sudėtingas.

„Artėjantys metai pagal Kinų horoskopą turėtų būti Gyvatės metai. Tačiau jie gali būti ne tokie lengvi. 1915-aisiais vyko revoliucija Rusijoje, 1917-aisiais įsisiautėjo karas, 1929-ieji įsiminė pirmaisiais „kolchozais“. 1941-ųjų karas nusinešė daugybę gyvybių, o 1953 metais mirė Stalinas, bet ėmė grįžti pirmieji lietuviai iš lagerių. Todėl tokie metai gali būti prieštaringi“, – kalbėjo L.Tarakevičius.

Rusija ruošiasi pabaigai

Ekstrasensas Andžėj Kučinskij, didesnę laiko dalį dabar praleidžiantis Maskvoje, pastebėjo, kad Rusijoje panika dėl artėjančios pasaulio pabaigos pasiekė apogėjų.

„Nuo sekmadienio Rusijoje visas dešimt dienų bus laisvadieniai, nedirbs jokios įstaigos. Įsigyti lėktuvo bilietų faktiškai neįmanoma. Daugybė žmonių suvažiavo į Maskvą, visi puola pirkti, vieni – dovanas, kiti ruošiasi pasaulio pabaigai“, – pasakojo A.Kačinskij.

Pats ekstrasensas neįžvelgia jokių ženklų, kurie pranašautų apokalipsę.

„Mano manymu, gruodžio 21-oji yra pats geriausias laikas norų išsipildymui. Trumpiausias metų naktis reikia praleisti mąstant, ko norime iš gyvenimo. Patarčiau sudaryti artimiausių metų planą ir užrašyti norą lapelyje“, – kalbėjo A.Kučinskij.

Televizijos laidoje „Ekstrasensų mūšis“ išgarsėjęs A.Kučinskij patarė lietuviams gruodžio 21-ąją švęsti.

„Mano manymu, daugiausia galima uždirbti žmogų įtikinant, kad rytojaus nebus. Taip paskatinamas vartojimas. Aš neįžvelgiu katastrofų, Lietuvai sudėtingesnis laikotarpis bus tik po 2–3 metų“, – nuomonę dėstė vyras.

Žvaigždžių paradas nebaugins

Apie pasaulio pabaigą kalbantys astrologai pateikia labai skirtingas versijas.

Nijolė Gabija Wolmer pranešė, kad pirmą kartą per 14 metų jis nesudarys kitų metų didžiojo mėnulio kalendoriaus.

„Matau Saulės sistemoje vykstant per daug pokyčių, kad galima būtų prognozuoti artėjančius 2013 metus įprastiniais astrologiniais metodais ir tikėtis, kad jie visus metus atspindės to, kas vyksta, esmę. Manau, šiuo metu tokių įprastinių astrologinių metodų nepakanka. Norint prognozuoti situaciją, pranašystės dovanos prireiktų labiau nei tradicinių astrologinės prognostikos metodų“, – aiškino N.G.Wolmer.

O štai astrologė Violeta Liaugminienė su vyru Ričardu tokį kolegės žingsnį vertina kritiškai.

„Tai tik populiarumo vaikymasis ir reklama“, – kabėjo R.Liaugminas.

V.Liaugminienė tikino, kad vadinamasis žvaigždžių paradas, kai planetos išsidėsto vienoje eilėje, – įprastas reiškinys.

„Matau lygiai tokį pat planetų judėjimą, kaip ir kiekvienais metais. Jokios pasaulio pabaigos aš neįžvelgiu“, – teigė V.Liaugminienė.

Yra manoma, kad planetų paradai gali išbalansuoti tiek gravitacines tiek ezoterines jėgas, kurios gali sukelti Žemės plutos aktyvumą, žemės drebėjimus, potvynius, gali išbalansuoti Žemės magnetinį lauką.

„Per 18 metų darbo praktikos yra buvę daug sudėtingesnių planetų konfigūracijų“, – tikino V.Liaugminienė.

Neigia apokalipsės teorijas

R.Liaugminas pastebėjo, kad Žemės ir Saulės išsidėstymas vienoje linijoje su galaktikos centru vyksta kiekvienais metais ir ypatingo pavojaus nekelia.

„Pasaulio pabaigos gruodžio 21 dieną nebus. Jis bus 22-ąją. Šitas pasaulio pabaigos planas yra dieviškas apie jį iš anksto niekas nežinos“, – šmaikštavo R.Liaugminas.

Viešumoje sklandanti mintis, kad Saulės sistema, kartu su visomis planetomis, artėja prie Galaktikos plokštumos ir 2012 gruodžio 21 dieną turėtų ją pasiekti, pasak R.Liaugmino, yra melaginga.

„Saulės sistema tolsta nuo galaktikos centro jau tris tūkstančius metų. Daugybė pasaulio pabaigos skelbiamų teorijų neatitinka tiesos. Žemės magnetinių polių pasikeitimas trunka kelis tūkstančius metų ir neįvyksta per vieną dieną“, – kalbėjo R.Liaugminas.

Atominė avarija nesunaikins

Astrologai žvaigždžių išsidėstyme pasaulio pabaigos neįžvelgia, bet prognozuoja didesnį avarijų, aviakatastrofų skaičių, elektroninių diversijų atvejus.

„Gali nutikti ir atominių avarijų, bet tai dar ne pasaulio pabaiga“, – tvirtino R.Liaugminas.

V.Liaugminienė astrologinėse prognozėse kaip tik pateikė palyginti džiugių naujienų.

„Artėjantys metai bus kur kas lengvesni, ypač antroji jų pusė. Jupiteris nuo birželio 26-osios įeis į pačią stipriausią poziciją ir išmokys žmones džiaugtis šeima, namais, santykiais“, – aiškino V.Liaugminienė.

Jupiteris kartu judės su juoduoju mėnuliu, todėl lauks dvilypiai metai.

„Tiems, kurie nori augti, džiaugtis, judėti į priekį, – metai bus geri. Tiems, kurie savyje turi daugiau negatyvo, bus sudėtingiau", – mįslingai aiškino V.Liaugminienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų