Pereiti į pagrindinį turinį

Prašo nebausti rinkliavos skolininkų

2009-03-18 09:00
Prašo nebausti rinkliavos skolininkų
Prašo nebausti rinkliavos skolininkų / Darija Vasiliauskienė

Vyriausybės atstovė stojo ginti rinkliavos už šiukšles už praėjusius metus nesusimokėjusių klaipėdiečių. Uostamiesčio savivaldybės ji prašo netaikyti nuobaudų tokiems žmonėms.

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė pasakojo sulaukianti klausimų, kaip elgtis susidariusioje situacijoje – mokėti rinkliavą ar ne, kol teismas nebaigė nagrinėti bylos dėl šiukšlių rinkliavos.

Pasak K.Vintilaitės, labiausiai žmones išgąsdino raštai, kuriuose jie kviečiami į savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybą, kur bus surašytas protokolas dėl rinkliavos nesumokėjimo.

Nurodoma, kad už tai pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą jiems gresia įspėjimas arba bauda iki 2000 litų.

Vyriausybės atstovės teigimu, tai, kad asmenys, laiku nesusimokėję rinkliavos, gali būti traukiami administracinėn atsakomybėn numatyta miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse.

"Tokių žmonių buvo nedaug, bet jie išsigandę. Besikreipusieji – pensininkai, neįgalieji, turintys mažas pajamas ir neįgalintys susimokėti rinkliavos. Manau, nėra prioritetinės svarbos klausimas – nubausti ar išgąsdinti keletą varguolių", – tvirtino K.Vintilaitė.

Prašoma, kad rinkliavos už praėjusių metų antrą pusmetį nesusimokėję asmenys nebūtų baudžiami , kol nesibaigęs bylos dėl šiukšlių rinkliavos nagrinėjimas. Nesutariama dėl mokesčio skaičiavimo būdo – pagal gyvenamojo būsto plotą ar gyvenančių asmenų skaičių.

"Žmonės supranta, kad reikės sumokėti rinkliavą už komunalinių atliekų tvarkymą, bet ji turi būti apskaičiuota teisingai", – pabrėžė Vyriausybės atstovė.

Be to, anot K.Vintilaitės, kitų apskričių savivaldybės, tvirtindamos rinkliavos nuostatus, numatė lengvatas socialiai remtiniems asmenims, kas ypač svarbu šiam laikotarpiui. Klaipėdoje jos dar nenustatytos.

Klaipėdos miesto savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė vakar dar negalėjo pakomentuoti Vyriausybės atstovės prašymo, tačiau pabrėžė, kad nė vieno klaipėdiečio, kuris nesusimokėjo rinkliavos už šiukšles, nubausta nėra.

Įmonės "Klaipėdos atliekų regiono tvarkymo centras" atstovai aiškino, jog nuobaudos gali būti pritaikytos už atliekų tvarkymo taisyklių nesilaikymą, o ne rinkliavos mokėjimą.

Pasak jų, yra žmonių, kurie piktybiškai atsisako pasistatyti konteinerį ir meta atliekas neaišku kur. Tokius pažeidėjus ir prašoma nubausti savivaldybės, o ne nesusimokėjusius rinkliavos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų