Pereiti į pagrindinį turinį

Įspėja: įtartini prekeiviai ieško pirkėjų

2024-10-10 10:56

Uostamiestyje šalia parduotuvių ar turgaviečių vis dažniau gyventojus pasitinka įtartini asmenys, kurie siūlo įsigyti įvairių virtuvinių įrankių. Pareigūnai perspėja, kad tokių asmenų vertėtų vengti, o akistatoje su jais likti ypač budriems.

Nelegaliai: gyventojai viešose vietose susiduria su tamsaus gymio asmenimis, kurie įkyriai siūlo įsigyti peilių ar puodų.
Nelegaliai: gyventojai viešose vietose susiduria su tamsaus gymio asmenimis, kurie įkyriai siūlo įsigyti peilių ar puodų. / Vestos Jašinskaitės nuotr.

Pietinėje miesto dalyje klaipėdietė Evelina pastebėjo, kaip tamsaus gymio asmenų grupė siūlė peilių rinkinius. Veikiausiai romų kilmės tautiečiai įkyriai žmonėms siūlė savo prekes.

„Lietuvių kalbos beveik nemoka, rusiškai kalba geriau. Vaikšto maždaug 15 tokių asmenų, prieina prie žmonių ir tiesiog bando įsiūlyti peilių rinkinius“, – pasakojo mergina.

Pasak klaipėdietės, romų kilmės vyrai prie žmonių kibo ir mašinų aikštelėse, vienu metu merginai esą net teko stebėti ir žodinį konfliktą.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnų duomenimis, nuo rugpjūčio pradžios iki spalio 4 dienos buvo gauti keturi pranešimai dėl asmenų, kurie mieste siūlo įsigyti įvairių daiktų.

Ar prekyba vykdoma legaliai, reikėtų tikrinti kiekvienu atveju individualiai.

Pareigūnai primena: saugiausia prekes įsigyti yra oficialiose prekybos vietose – parduotuvėse, turgavietėse.

„Svarstant pirkti iš gatvės prekeivių, žmonėms patariama būti itin atidiems, nesileisti į pokalbius su įtartinais asmenimis, nes apgavikai dažniausiai sugeba įtraukti į dialogą, sudominti žmogų ir nukreipti jo dėmesį“, – paaiškino Klaipėdos apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų