Pereiti į pagrindinį turinį

Prekeiviai prieš Vėlines grasina kelti kainas

2012-10-31 15:25
Prekeiviai prieš Vėlines grasina kelti kainas
Prekeiviai prieš Vėlines grasina kelti kainas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nesuskubusieji apsirūpinti gėlėmis iš anksto, per Vėlines už jas bus priversti mokėti brangiau, tačiau išlaidas šiek tiek kompensuos su nuolaida siūlomų žvakių kaina.

Nors Vėlinėms skirtų gėlių ir puokščių pasirinkimas akivaizdžiai išaugęs, pirkėjai kol kas neskuba atverti piniginių, o turgaus prekeiviai kol kas negali pasigirti pirkėjų gausa.

Pardavėjai gąsdina kilsiančiomis kainomis – esą kasdien gėlių kaina šoktelės dviem ar trimis litais. Prekeiviai taip tikisi atsigriebti už nesėkmingą išankstinę prekybą.

Kai kurie jų guodėsi neatsimeną tokių metų, kad per dieną suprekiautų vos keliolika litų, nors iki Vėlinių buvo likusios tik kelios dienos.

Paklausti, ar nebijo atbaidyti pirkėjų padidintomis kainomis, pardavėjai tikino, kad per Vėlines žmonės nepaiso kainų ir plačiau atveria pinigines.

Populiariausių kapinių gėlių – chrizantemų – kiekvienas pirkėjas gali pasirinkti pagal savo finansines galimybes. Jų kainos svyruoja nuo 2,5 iki 12 litų. Prabangiai atrodančių karališkų chrizantemų vazonėlis atsieis ir 15 litų.

Puokštelę iš gyvų chrizantemų su eglišakėmis galima įsigyti ir už 5 litus.

Norintieji kapą papuošti ilgesniam laikui gali rinktis iš didžiulės pasiūlos dirbtinių gėlių. Dauguma pardavėjų siūlė įvairių dydžių puokščių. Už mažesnes buvo prašoma nuo 10 iki 20 litų, o už didesnes – iki 40 litų.

Pardavėjai tikino, kad žmonės labiau domisi būtent dirbtinėmis gėlėmis. Jos esą praktiškesnės darganotu oru ir ilgiau džiugina akį.

Dirbtinėmis gėlėmis apsirūpinti galima ir prekybos centruose, kur žiedo kaina prasideda nuo 2,50 lito.

Šią savaitę beveik visi prekybos centrai pirkėjus vilioja didžiulėmis nuolaidomis žvakėms.

Parduotuvėse žvakių kainos svyruoja nuo 2,50 iki 12 litų priklausomai nuo dydžio. Turguje jų galima įsigyti nuo 1 iki 26 litų. Pačios pigiausios nėra pritaikytos permainingiems lietuviškiems orams, o štai kainuojančios per 20 litų gali degti net kelias paras.

Kaip pastebi pardavėjai, pastarąsias renkasi tie, kurie kapus planuoja aplankyti dar iki Vėlinių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų