Prekyba šviežiomis ir rūkytomis žuvimis Danės krantinėje pasiteisino. Būna, kad žuvų ir pristinga, ypač kai vyrauja vėjuoti orai.
Prekiauti šviežiomis žuvimis Danės krantinėje prie Pilies tilto pradėta prieš porą mėnesių. Savaitgaliais vietoje galima ir jas išsirūkyti.
„Prekyba šviežiomis žuvimis pasiteisino. Kai vyrauja vėjuoti orai, apsunkinantys žvejybą, jų net pritrūkstame. Tik duok žuvų, greitai išpirks. Paklausa didelė“, – pasakojo prekybos šviežiomis žuvimis koordinatorius Mindaugas Rimeikis.
Per dieną parduodama nuo 100 iki 500 kilogramų žuvų. Populiariausių galima parduoti ir toną. Labiausiai žmonės perka plekšnes, ešerius, starkius, otus, menkes. Pastarųjų dabar žvejoti negalima.
M.Rimeikis teigė, kad daugiausia šviežias žuvis perka vietos gyventojai. Poilsiautojai prašo rūkytų. Šviežias žuvis jie didesniais kiekiais perka, kai susiruošia grįžti namo į kitus miestus.
Koordinatoriaus teigimu, populiari ir nusipirktų žuvų rūkymo paslauga. Ji papildomai kainuoja porą litų.
Pasak M.Rimeikio, dabar ruošiamasi miesto jubiliejui. Jei bus gauta lauko virtuvė, šventės metu visi galės pasivaišinti žuviene. Dabar vyksta derinimas su tarnybomis.
M.Rimeikis tvirtino, kad dar daug reikia dirbti, norint išplėtoti prekybą šviežiomis žuvimis. Jo teigimu, idealiausia, jei tam būtų atiduotas senasis Smiltynės perkėlos administracijos pastatas.
„Tada būtų galima sukurti visą infrastruktūrą. Atsirastų naujas, galingas traukos centras senamiestyje. Žmonės čia galėtų ne tik pailsėti, bet ir įsigyti žuvų“, – tvirtino koordinatorius.
Naujausi komentarai