Pereiti į pagrindinį turinį

Prie Klaipėdos gyvenantys žmonės nori nuolaidų "mikriukuose"

2010-12-13 11:15
Poreikis: maršrutiniais mikroautobusais važinėja ne tik klaipėdiečiai, bet ir užmiestyje gyvenantys žmonės.
Poreikis: maršrutiniais mikroautobusais važinėja ne tik klaipėdiečiai, bet ir užmiestyje gyvenantys žmonės. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Prie Klaipėdos esančiuose kvartaluose gyvenantys žmonės, sulaukę, kol į miestą pradės kursuoti viešasis transportas, panoro nuolaidų bilietams.

Neseniai 7-ojo maršruto „mikriukai“ pradėjo kursuoti į Triušelius, esančius šalia Klaipėdos. Maršrutiniai taksi važiuoja pro Tauralaukį, Mazūriškes, Triušeliai yra jų galutinė stotelė.

„Aišku, labai gerai, kad maršrutiniai taksi pradėjo kursuoti. Tačiau labai brangūs jų bilietai. Ar neįmanoma gauti nuolaidų?“ – teiravosi Triušelių gyventoja Alina.

„Mikriuku“ į mokyklą ir atgal iš jos važiuoja du jos vaikai. Kelionei kasdien reikia išleisti mažiausiai 10 litų, nes maršrutinio taksi bilietas kainuoja pustrečio lito.

„Man tikrai brangu mokėti už vaikų kelionę. Joks kitas autobusas iki mūsų nevažiuoja, tad neturiu pasirinkimo. Dėl brangių maršrutinio taksi bilietų vaikai negali lankyti ir būrelių, nes dažnai į miestą neprivažinėsi“, – guodėsi moteris.

Tačiau nuolaidų bilietams tikėtis neverta. Maršrutinių taksi bilietų kainas yra patvirtinusi miesto taryba. Jiems nuolaidos netaikomos, tad išimčių būti negali.

Vienintelė priemiesčių gyventojų viltis – patobulinta Klaipėdos viešojo transporto sistema.

Planuojama, jog iš priemiesčių į miesto centrą atveš į bendrą sistemą integruoti mažieji vežėjai. Tuomet čia tiks tie patys nuolatiniai bilietai, kurie galioja ir miesto autobusuose.

Įsigijus nuolatinį bilietą, bus galima miesto centre persėsti į kitą autobusą ir tęsti kelionę. Papildomai mokėti reikės tuo atveju, jei bus naudojamasi vienkartiniais bilietais.

Pirmiausia tokiu integruotu maršrutu mažieji vežėjai pradės kursuoti nuo Lietuvininkų aikštės į Karklę. Vėliau susisiekimą su miestu turės ir kiti greta Klaipėdos esantys gyvenamieji kvartalai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų